La PAH alerta que preacarietat, temporalitat i racisme dificulten l'accés a l'habitatge

La PAH alerta que la Llei de Regulació del Mercat del Lloguer no solucionarà el problema de l'emergència habitacional sinó que només l'alleugerirà. El grup activista de la vivenda creu que cal incidir molt més en els grans tenidors i sobretot en el parc de vivendes de la banca rescatada amb diner públic.

La PAH explica que la problemàtica d'accés a la vivenda va més enllà del preu del lloguer i que hi ha altres dificultats d'accés. La precarietat laboral, la temporalitat del mercat de treball i el racisme són alguns dels impediments més habituals per accedir a un contracte de lloguer.

Li pot passar a tothom


El que sí podrà solucionar la llei són els 'desnonaments fantasma', aquells que no arriben ni als jutjats perquè les famílies opten per abandonar el pis davant un augment del preu del lloguer d'aquest.

Tant aquest cas com els casos més greus en que va per via judicial, la PAH adverteix que li pot passar a tothom.
 

L'okupació és un problema social, no de seguretat


Sobre el debat de l'okupació de vivendes des del grup de defensa del dret a l'habitatge comptabilitzen uns 200 casos només a Sant Feliu de Guíxols, però ho lliguen a un problema social més que no pas aun problema de seguretat ciutadana.

Amb tot, i com ja porta fent des de fa anys la PAH reclama valentia política a tots els nivells de l'administració per prendre mesures contundents per garantir el dret d'accés a l'habitatge.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política