Begur aprova mesures d’ajuda per a mitigar els efectes socials i econòmics del coronavirus

Begur aprova mesures d’ajuda per a mitigar els efectes socials i econòmics del coronavirus
Begur

Data: 03/04/2020

Entre les accions proposades per part de l’equip de govern hi ha l'endarreriment del període de recaptació dels tributs municipals, el prorrateig de la taxa d’escombraries industrials i comercials i el descompte del cost dels serveis municipals que no s’han pogut utilitzar per l’estat d’alarma, entre d'altres.

Dos dels sectors més afectats per la crisi sanitària del coronavirus són els veïns i veïnes i els establiments comercials de Begur, a causa de les restriccions de mobilitat i a les mesures de confinament decretades pels governs català i espanyol per frenar la propagació de la Covid-19. Per això, l'Ajuntament continua treballant per desplegar diferents mesures encaminades a mitigar aquests efectes negatius i mantenir el dinamisme i l’activitat del teixit productiu.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local (JGL) va aprovar el dimarts 31 de març l'adopció de les següents mesures de resposta a l’impacte de la crisi en l’activitat econòmica i l’economia familiar:

- Avançar el període de pagament als proveïdors de l’Ajuntament. El pagament es realitzarà 10 dies després de l’aprovació de les factures, a fi de donar liquidat a les empreses que treballen pel consistori.

- Endarrerir el període de recaptació dels tributs municipals, tal com s’indica a continuació:
o Taxa d’escombraries industrial i comercial.
o Taxa sobre el cementiri municipal.
o Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica:

- Nou període de recaptació 3er. Trimestre de 2020 (Juliol-Setembre).
o Import sobre Béns Immobles de Naturalesa Urbana i Rústica
         Nou període de recaptació: Novembre-Desembre del 2020.
         Rebuts domiciliats: 2 de novembre del 2020.
         Rebuts no domiciliats: Fins al 20 de novembre del 2020.

- Facilitar el fraccionament i/o ajornament dels tributs municipals que siguin de caràcter anual i/o recorrent. Els ajornaments/fraccionaments no comporten recàrrecs ni interessos de demora sempre que es liquidin abans del 31 de desembre de 2020.

- Prorratejar la taxa d’escombraries industrials i comercials i la taxa d’ocupació de la via pública (terrasses, mercats, etc.) en funció de la durada de l’estat d’alarma que hagi decretat el govern, sempre que sigui un sector d’activitat que hagi estat paralitzat.

- Descomptar, en la part proporcional que correspongui, el cost dels serveis municipals que no s’han pogut utilitzar per l’estat d’alarma i que han estat liquidats pels seus usuaris (taxa o preu públic de la Llar d’Infants, de l’Esplai, de les activitats esportives, de cursos organitzats, etc.).

- Disposar que, durant la vigència de l’estat d’alarma, els terminis per iniciar i finalitzar les obres majors i menors, queden interromputs i en conseqüència no es tindran en compte per declarar la seva caducitat.

- Encomanar a l’àrea de Promoció Econòmica que estudiï, en el marc de les competències municipals, la possibilitat de tramitar i aprovar un ajut, amb caràcter extraordinari per aquelles activitats que hagin quedat paralitzades durant l’estat d’alarma i que no hagin obtingut guanys en l’exercici de 2020.

L'ACiT programa formació online gratuïta

Paral·lelament, l’Associació de Comerç i Turisme de Begur (ACiT) no s'atura davant la complexa situació per la pandèmia del coronavirus i programa per als propers dies una formació online gratuïta per a tothom que hi estigui interessat. Aquest divendres 3 d'abril, a les 10 hores, l'advocat i assessor fiscal Andreu Peñalver explicarà 'Mesures per mitigar l’impacte de la Covid-19 en els autònoms i PIMES'. Ja de cara a la següent setmana, el coach Ferran Aran impartirà la xerrada 'L'èxit del teu negoci comença per tu'; el proper dilluns 6 d'abril a les 10 hores, mentre que l'enginyer industrial Josep Fernández parlarà sobre 'Com assegurar la higiene i estalviar amb les noves tecnologies de l’aigua aplicades a hostaleria i restauració'; el divendres 10 d';abril, a les 10 hores. Totes les conferències es realitzaran en directe a través del canal Youtube dels ponents.

El regidor de Promoció Econòmica, Eugeni Pibernat, posa de manifest l'estreta col·laboració i comunicació de l'Ajuntament amb les associacions locals i assegura que "des de l'equip de govern som conscients que Begur compta amb un teixit comercial competitiu i compromès amb el municipi, per això agraïm iniciatives com aquesta de l'ACiT que donen noves eines i recursos encaminades a afrontar aquest moment d'excepcionalitat".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política