Palamós utilitza aigua freàtica per a la neteja viària com a mesura d'estalvi per sequera

Palamós

Data: 12/04/2023

L'Ajuntament ha incorporat aquest recurs per complir l'estat de sequera decretat per l'Agència Catalana de l'Aigua.

Des de l'Ajuntament de Palamós s'apliquen diverses mesures per reduir el consum d'aigua potable al municipi, donant compliment a l'estat d'excepcionalitat per sequera decretat per l'Agència Catalana de l'Aigua. D'entre altres accions, l'alcalde de Palamós Lluís Puig destaca la mesura de la utilització d'aigua freàtica no potable per a la neteja de la via pública. Puig explica que "amb el decret de sequera no es pot utilitzar aigua potable per a la neteja dels carrers. El que ha fet l'Ajuntament de Palamós en aquest cas, és utilitzar un pou que extreu aigua directament del freàtic, una aigua que no és potable però sí apte per poder fer els treballs de neteja de carrers".

​L'Ajuntament ha habilitat aquest pou amb les condicions òptimes per poder extreure l'aigua necessària de manera que no afectés els nivells d'aigua freàtica del municipi necessaris per a l'ús domiciliari. Es tracta d'un recurs hídric que subministra un pou municipal ubicat en les instal·lacions esportives de "Josep Massot i Sais" i que fins ara només era usat per al reg de gespa artificial. 


Actualment, l'Ajuntament de Palamós es troba fent proves per estudiar si aquest subministrament freàtic també es pot destinar al reg de jardins i parcs municipals. Un altre de les mesures aplicades, és que aquesta passada Setmana Santa ja es va aturar el subministrament d'aigua per les dutxes de les platges, "una restricció que si continua durant l'estiu, òbviament durant tot l'estiu les dutxes de les platges no estaran operatives".

L'alcalde aprofita l'anunciació de la mesura per convidar a la ciutadania a la conscienciació de la situació de sequera actual i la seva participació en l'estalvi d'aigua.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política