La PAH adverteix que la Llei de Regulació de Lloguers ajuda però no soluciona el problema

La PAH adverteix que la Llei de Regulació de Lloguers ajuda però no soluciona el problema
Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell són les dues poblacions del Baix Empordà que es veuran afectades per l’entrada en vigor de la llei de regulació dels lloguers, aprovada el passat 9 de setembre al Parlament de Catalunya. Amb la nova normativa les zones de més de 20.000 habitants i declarades amb un ‘mercat d’habitatge tens’ se’ls hi aplicarà una regulació en tots els contractes de lloguer i no podran superar així, l’índex de referència de preus fixat per la Generalitat.

Després de mesos de negociacions i estira-i-arronses, els vots a favor d’Esquerra Republicana, Catalunya en Comú, la CUP i l’adhesió in extremis de Junts per Catalunya van permetre l’aprovació de la llei, que tindrà efectes immediats després de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Després que en l’última dècada els preus dels lloguers s’incrementessin, alhora que els salaris es congelaven, la llei de regulació dels lloguers afectarà una seixantena de municipis catalans, entre ells Sant Feliu i Palafrugell.

Llei de mínims


Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca valoren positivament la seva entrada en vigor, tot i que consideren que és una llei de mínims i que no presenta una solució definitiva.

La situació de Sant Feliu, des de la Plataforma, consideren que és més crítica, ja que a Palafrugell hi ha un major nombre de pisos socials disponibles.
Entre les excepcions que presenta la nova llei hi ha una destinada als propietaris. Aquells particulars que tinguin un ingrés igual o inferior als 1.500 euros mensuals queden exempts de la norma.

Així doncs, la PAH considera que una de les solucions més efectives per atacar d’arrel el problema dels lloguers és accedir als habitatges buits, propietat de corporacions bancàries.

La llei de regulació de lloguers ha estat impulsada pel Sindicat de Llogaters i preveu aturar l’increment dels preus en els contractes en els pròxims cinc anys.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política