Torroella aprova un pressupost de 22,3 milions

INTERVENEN: Jordi Cordon, Compromís amb TE / Sandra Bartomeus, Junts  / Sandra Pibernat, L'EST  / Pere Cuadros, C's / Bep Surroca, CUP / Jordi Colomí, alcalde

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i L'Estartit va aprovar aquest dijous el pressupost 2021, un pressupost que creix un 14% respecte l'any anterior i puja fins als 22,3 milions d'euros. 

Un dels aspectes que treballa és la reducció del deute en 500.000 euros per situar-lo a finals de l'exercici que ve en 7,1 milions. Les inversions, mentrestant, pràcticament es doblen i creixen fins els 4,6 milions d'euros. Destaquen els 622.000 euros de reparació de la planta potabilitzadora, els 600.000 euros destinats a projectes de turisme sostenible, 130.000 en millores de la xarxa d'aigües plujanes i clavegueram, o els 540.000 euros de rehabilitació del carrer Fàtima, esfondrat l'any 2019. Bona part de les accions venen finançades per subvencions supramunicipals.  

Pel que fa als torns de paraula de l'oposició, Jordi Cordon, de Compromís amb Torroella i L'Estartit, defensava que el pressupost podia augmentar perquè s'havia augmentat la pressió fiscal a la ciutadania. 

Moltes de les queixes de l'oposició, com les de Sandra Bartomeus, de Junts, Sandra Pibernat, de L'EST, i Pere Cuadros, de C's, s'alineaven en el sentit que creien que no s'ha tingut en compte la situació actual derivada de la pandèmia i que s'ha estat continuïsta quan tocava no ser-ho. 

Bep Surroca, de la CUP, va criticar falta d'inversió en matèries com joventut i esports i, en sintonia amb els altres partits, va opinar que el govern no havia escoltat les propotes de l'oposició per a l'elaboració dels pressupostos. 

El govern va negar no haver tingut en compte la crisi de la Covid-19 i va destacar la seva capacitat de treball per tal de reduir l'endeutament. 

El pressupost va ser aprovat amb els vots favorables dels socis de govern, UPM i ERC, mentre que tots els grups de l'oposició van votar-hi en contra.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política