Pujaran les taxes d'escombraries i d'ocupació de la via pública a Palafrugell

INTERVÉ: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

Els palafrugellencs pagaran l'any que ve un 2,5% més de la taxa d'escombraries i un 2% més de la taxa d'ocupació de la via pública, per contra s'aplicarà un descompte del 2% en rebuts tan importants com per exemple l'IBI a tots els contibuents que tinguin el rebut domiciliat pel banc.

Aquestes són les principals novetats de les ordenances fiscals 2019 de Palafrugell que es portaran a aprovació el proper dimarts en el plenari.

Pel que fa referència als augments més significatius, hi haurà un increment d’un 2% en totes les tarifes d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. Un altre increment serà el de la tarifa de recollida d’escombraries domèstiques i comercials amb un 2,5% per adequar-la al cost real del servei, així com per complementar les millores del servei per l'any vinent. Tot i l'augment es mantenen bonificacions especials per a tots aquells que durant l’any utilitzin els serveis de la deixalleria municipal.

Les bonificacions més apreciables a la butxaca dels veïns seran del 2% en el pagament pel banc de l'IBI i del 5% com en els darrers anys per l'impost de vehicles de tracció mecànica. 

També es manté la bonificació del 50% per a habitatges llogats des de la borsa de lloguer social de l’oficina municipal d’habitatge, i també d’un 50% per habitatges dotacionals que realitzen activitats de lloguer social per a gent gran. Més bonificacions que es mantindran, les destinades a les famílies nombroses i monoparentals, entre d'altres. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política