Els municipis petits reclamen un confinament comarcal o per regió sanitària

Intervé: IGNASI SABATER, alcalde de Verges.

El confinament municipal no repercuteix a tots per igual. La restricció empresa per frenar la corba de contagis per coronavirus presenta un marcat caràcter generalista, és a dir, s'aplica de la mateixa manera tant a Girona com a Verges, un poble de poc més de 1.000 habitants. En aquest sentit, el batlle de la localitat, Ignasi Sabater, veu el confinament municipal com una restricció generada per les grans ciutats. De fet, alguns pobles i micropobles es veuen obligats a canviar sovint de municipi per anar a comprar o perquè comparteixen multitud de serveis, tals com escoles o classes d'extraescolars.

Falta de serveis i propostes culturals
D'altra banda, la diversitat de propostes per dedicar el temps lliure als pobles petits es veu reduïda, si ho comparem amb les metròpolis. El que volen, reclamen els batlles, és que els nens i nenes es dediquin a altres activitats que no sigui quedar-se a casa.

L'hostaleria greument tocada
Paral·lelament, l'hostaleria resident s'ha vist greument afectada pels tancaments de caps de setmana, així com per la reducció de la mobilitat. A hores d'ara només compten com a clients amb els habitants dels pobles, on molts d'ells no arriben a les mil persones.

Al Baix Empordà hi ha 10 micropobles
En concret, dels 336 micropobles existents arreu de Catalunya, és a dir, de menys de 500 habitants, 10 estan situats al Baix Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política