Primàries Catalunya ha presentat la seva proposta a l'Espai Ridaura

INTERVENEN: Elisenda Paluzié, presidenta de l'ANC; Anna Arqué, portaveu de Primàries Catalunya

El grup impulsor de Primàries Catalunya a Santa Cristina d'Aro s'ha presentat en societat aquest dimecres a l'Espai Ridaura de la població amb la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzié; i la portaveu de la inciativa a escala nacional, Anna Arqué. Hi han assistit prop de 200 persones.

Es tracta d'una iniciativa política que promou la creació de llistes unitàries de l'independentisme arreu del país escollides a través d'eleccions primàries obertes a la ciutadania. Al Baix Empordà, Santa Cristina, és el primer municipi on aterra aquesta iniciativa política, que a Barcelona té de cara visible, el filòsof Jordi Graupera.

Santa Cristina d'Aro és doncs el primer municipi del Baix Empordà que s'uneix al moviment Primàries Catalunya amb l'objectiu de garantir una llista independentista guanyadora a les eleccions municipals que preservi o recuperi els governs independentistes al món local.

Es tracta d'un procés nascut arran de l'empoderament de la ciutadania que amb la independència com a objectiu treballa per crear una llista transversal, on també hi tenen cabuda els partits independentistes, per mitjà d'un procés obert a tothom i decidit des de la base. La intenció és teixir una candidatura prou àmplia com per aconseguir ser la llista més votada.

El moviment s'està gestant en municipis clau com Santa Cristina d'Aro, on els impulsors del moviment Primàries Santa Cristina consideren que no està garantit que l'alcaldia caigui en mans de forces independentistes. Per ara, només un partit, Junts per Santa Cristina, hi ha donat suport.

Les Primàries Catalunya es faran en dues dates, l'1 i el 23 de febrer. En el cas de Santa Cristina seran en la segona, el dissabte 23 de febrer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política