Un alt càrrec de Putin hauria blanquejat diners comprant dues mansions a s'Agaró

Un alt càrrec de Putin hauria blanquejat diners comprant dues mansions a s'Agaró
Una investigació periodística internacional coordinada pel projecte Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) en la qual ha participat El Periódico de Catalunya ha fet pública una estructura de companyies offshore que hauria blanquejat 4.000 milions d'euros de polítics corruptes i criminals en una vintena de països, inclosa la Costa Brava. 

Huaria estat la família de Vladimir Artyakov, número dos de la major empresa pública de russa de tecnologia en matèria de defensa i exgovernador regional de Samara, qui hauria adquirit dues mansions a s'Agaró per blanquejar diners procedents de paraïsos fiscals, evitar impostos i amagar propietats a l'estranger. 

Segons detalla la informació publicada pel Periódico de Catalunya, la xarxa va fer préstecs a través de dues societats de Panamà i les illes Verge Britàniques per valor de més de 14 milions a una dona russa de 80 anys. És amb aquests diners que s'haurien adquirit dues mansions a s'Agaró que aquesta dona, familiar del polític rus, va acabar venent al seu nét. Les empreses en qüestió haurien desaparegut sense reclamar els diners a la compradora inicial.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política