Com es viu el confinament en pobles de menys de 5.000 habitants?

INTERVÉ: Dani Encinas, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

El confinament als pobles petits i en zones rurals com Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura es viu de manera molt diferent que als grans pobles i a les ciutats. La tranquil·litat i el fet de no tenir una limitació horària per sortir a passejar són les principals avantatges, però per altra banda es troben amb desavantatges com la mala cobertura mòbil i de connexió a internet.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní és un municipi de 1.200 habitants repartits en els tres nuclis, tot i que des del decret de l'estat de l'alarma ha augmentat el nombre de persones que hi estan passant el confinament. Una de les majors problemàtiques amb les quals s'han trobat els pobles petits és aquesta, la de les segones residències. Al llarg de les setmanes la Policia Local ha realitzat controls per assegurar el compliment del confinament i en aquests s'ha detectat un elevat nombre de persones que no hi resideixen habitualment. Totes elles han sigut multades.

Per altra banda, de cara a la possibilitat d'entrar a la Fase 1, el consistori ha permès ampliar les terrasses als restaurants del municipi amb la intenció d'incrementar la clientela i s'està treballant en la reducció o eliminació de les taxes d'ocupació de via pública. Especialment d'aquests últims dos mesos en què no se n'ha pogut fer ús. L'Ajuntament assegura que donarà totes les facilitats possibles al petit comerç i restauració, que són els que donen vida als petits nuclis.

Per donar més visibilitat al municipi, als negocis, allotjaments i les rutes turístiques que ofereix, així com fer més dinàmica la presència online, s'està actualitzant la pàgina web de l'Ajuntament. També s'està treballant conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà en campanyes de promoció de la 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política