El Síndic treu targeta groga a l'Ajuntament per la burocràcia

Palamós

Data: 12/04/2019

Intervé: David Sagrera, Síndic de Greuges de Palamós

El Síndic de Palamós va treure targeta groga a l'Ajuntament per l'excessiva burocràcia que treu eficàcia a l'administració. David Sagrera va presentar el seu informe anual davant el plenari on assegura que el consistori funciona raonablement bé però va fer algunes amonestacions als polítics.

El discurs del Síndic va ser pràcticament calcat amb el de l'any passat i aquesta és precisament una de les amonestacions. Sagrera va afirmar que encara es perceben els efectes de l'esclat de la bombolla financera el 2007 i que Palamós té una falta endèmica d'habitatge assequible. Va demanar als polítics màxima prioritat per aquesta qüestió.  Ampliant el focus en tot tipus de necessitats socials, Sagrera va afirmar que la situació va empitjorant cada any per la precarietat del mercat laboral i l'augment de les desigualtats socials.

Sagrera també va amonestar a l'Ajuntament per la presència de barreres arquitectòniques a la ciutat.

Les targetes no només van anar a l'administració sinó que la ciutadania en va rebre. El Síndic va lamentar que algunes queixes es dirigeixin a ell abans fins i tot de parlar amb l'Ajuntament. Hi veu poca cultura d'implicació en els afers comuns.

A l'hora de fer propostes, Sagrera va recomanar al consistori l'adopció d'un sistema de mediació públic que creu que evitaria molts dels conflictes entre particulars que li arriben i que acaben als jutjats

El Síndic va relatar que les queixes i consultes que rep majoritàriament són sobre Habitatge i serveis socials, mobilitat i conflictes veïnals. Ha fet una vuitantena d'actuacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política