El primer tram de desescalada no afecta l'aforament dels comerços

Intervé: Manel Canadell, president de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro.

El pla de desescalada impulsat pels departaments de Salut i Interior, que entrarà en vigor el dilluns vinent, no presenta canvis en la primera fase pel que fa al comerç. En concret, es mantindran oberts els establiments amb menys de 800 metres quadrats amb un 30% d'aforament i els centres comercials seguiran tancats, tal com s'estava duent a terme.

Des del sector, confien que l'obertura de la restauració al 30% generi un augment de mobilitat i de retruc, obtenir més clientela. Tot i això, des de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro asseguren que el problema recau en el confinament perimetral per municipis dels caps de setmana.
Tanmateix, el confinament dins el terme municipal es mantindrà en el primer tram de desescalada i no serà fins a la quarta i última fase que es permetrà la llibertat de moviment dins el territori català.

Pel que fa als centres comercials, els seus establiments podran obrir al 30% de la seva capacitat en la tercera fase, i fins al 50% a l'últim tram. Els comerços amb menys de 800 metres quadrats podran ampliar el seu aforament i passar així, del 30 al 50% a partir de la segona etapa

El pla de desescalada es revisarà per territoris cada dues setmanes. D'aquesta manera durant la temporada nadalenca, alguns establiments encara estaran subjectes al control dels aforaments. Tot i això, els empresaris segueixen treballant per tirar endavant la campanya de Nadal. 

D'altra banda, l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro celebra el pas endavant, pel que fa a la retirada de pilones situades a l'Avinguda de s'Agaró. Així, a partir del 30 de novembre aquestes desapareixeran i es recuperarà l'antiga zona blava. Els comerciants consideren que aquesta actuació facilitarà l'aparcament als potencials clients, augmentant els visitants. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política