S'aprova l'increment de la taxa de residus i l'IBI per al 2024

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró, ha aprovat l'increment de la taxa de residus i de l'IBI en el marc d'ordenances i taxes del 2024. Principalment, la causa ha estat pel tancament de Solius, que implica uns sobrecostos logístics pels desplaçaments a Vacarisses, per la fracció de resta i a Hostalets de Pierola, per l'orgànica.

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró, ha aprovat les taxes i impostos per al curs de l'any que ve.
La taxa de residus s'ha incrementat, principalment pel tancament de l'abocador de Solius, que implica uns sobrecostos logístics pel fet que la fracció resta ara s'envia a Vacarisses i, la fracció orgànica a Hostalets de Pierola.

L'IBI que no havia tingut cap increment des de l'any 2018, s'ha aprovat la pujada al 13% a causa de l'augment de les despeses i diversos costos, com el de personal, de subministrament i dels interessos sobre préstecs.

Per tant, fonamentalment els dos canvis que la ciutadania veurà en el marc d'ordenances i taxes del 2024, serà l'increment de la taxa de residus al 16-17% pel que fa a la domèstica, i al 19-20% pel que fa a la industrial; i l'increment de l'IBI del 13%.

En el ple d'aquest mes d'octubre es va tirar endavant la proposta amb els vots a favor de PSC, Junts, Esquerra, Comuns i Autònoms. En contra van votar SOM i VOX, i Bloc Nacionalista es va abstenir.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política