La Policia Nacional Espanyola deté l'Alcalde de Verges

Verges

Data: 16/01/2019

La Policia Nacional Espanyola ha detingut als Alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà, el Fotoperiodista Carles Palacios i fins a 13 activistes de l'associació independentista La Forja i els CDR, acusats de desordres públics.

El TSJC ha confirmat que els arrestos s'han fet sense ordre judicial expressa i que tenen relació amb la investigació sobre el tall de vies del TAV que es va fer en l'aniversari de l'1-O on unes 400 persones van irrompre a l'estació i van tallar la circulació.  

Detenció "desproporcionada" i "política"

L'Advocat dels batlles, Benet Salellas, considera que la detenció és desproporcionada pel tipus delictiu que s'imputa als seus defensats i creu que es tracta d'una causa general contra l'independentisme, una operació política per assenyalar i criminalitzar la dissidència.

Desenes de persones s'han concentrat a l'exterior de la comissaria de Pedret de Girona en suport als encausats. Tots ells s'han acollit al seu dret a no declarar i han quedat en llibertat.

Traves per veure els encausats i ferides a Sabater

Diverses personalitats polítiques i la defensa dels acusats ha denunciat traves per veure i exercir els seus drets. Benet Salellas ha explicat que no l'han deixat entrar de bones a primeres  a la comissaria per no parlar castellà i l'Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, no ha pogut veure els detinguts quan ha anat a demanar explicacions. Madrenas ha explicat que l'instructor del cas li ha reconegut que les detencions eren decisió personal seva. També han visitat els acusats les diputats d'ERC a Madrid Joan Margall i Joan Olóriz.

Per la seva banda Sabaté ha hagut de ser atès per ferides a la mà quan l'han emmanillat. El batlle vergelità ha estat detingut quan sortia de casa seva al matí, amb la seva parella i el seu fill a l'interior de la vivenda. Ha explicat que dos encaputxats sense identificar l'esperaven, al cridar ajuda, han sortit diversos veïns i una parella dels Mossos d'Esquadra s'ha acostat al lloc on ha identificat els dos individus com a agents de la Policia Nacional.

Protestes al Congrés i al Parlament

Al Congrés de Diputats, Joan Tardà, ha retret al Ministre de l'Interior, Fernando Grande -Marlaska les detencions mentre que el Senador de Bildu, Jon Iñarritu ha demanat perquè no s'ha deixat entrar Salellas a la comissaria. Al Parlament de Catalunya diputats de JxCat, ERC, i CUP  han abandonat les comissions en protesta pels fets i els Comuns han donat suport als encausats.

Diverses personalitats del món polític com el President de la Generalitat, Quim Torra; el President del Parlament Roger Torrent, el President a l'exili Carles Puigdemont, l'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau o la Presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzié han donat suport als detinguts.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política