Joan Loureiro: "Intentarem dinamitzar al màxim el Consell Comarcal"

Baix Empordà
Begur

Data: 22/06/2019

Amb els resultats de les passades eleccions del 26 de maig, Esquerra Republicana es va convertir en el primer partit del Consell Comarcal del Baix Empordà, obtenint la majoria de representants.

Després d'aquests resultats i del procés de negociació, els grups comarcals d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Tots x l'Empordà (TxE) i Unió de Partits Municipalistes de Catalunya (UPM) han signat aquest divendres 21 de juny un acord per governar junts el Consell Comarcal del Baix Empordà durant els quatre anys vinents.

Segons l'acord, Joan Loureiro (ERC), es converteix en el nou president del Consell Comarcal. La primera vicepresidència recaurà en Xavier Dilmé (TxE). Completen les vicepresidències Sílvia Romero i Enric Marquès, vicepresidents segon i tercer per Esquerra Republicana, respectivament, mentre que la representant d'UPM, Roser Font, tindrà una conselleria delegada. Els altres tres noms de TxE seran Jaume Fontdevila, Adrià Tauler i Sandra Pibernat, mentre que ERC encara no té totalment decidits els noms dels altres 9 consellers que completaran el nou govern.

L'acord preveu que l'ens comarcal s'estructuri en tres comissions informatives: Territori, Atenció a les persones i Activitat Econòmica i Règim Intern.

El nou president del Consell Comarcal, Joan Loureiro, recalca que l'objectiu principal d'aquests 4 anys que tenen per davant és dinamitzar el màxim possible el Consell per tal que "serveixi, ajudi i doni tot el suport a les persones i als ajuntaments, aconseguint una major proximitat especialment en la relació amb els consistoris baix empordanesos".

Loureiro, que ja havia estat conseller tant des de l'oposició com a govern, afirma que encara aquesta nova etapa com a president amb il·lusió, amb ganes, i en part, com una manera de tornar altre cop a casa.

El primer pas que es farà des de l'administració és parlar amb el govern sortint per poder fer un anàlisi de en quin estat es troba actualment el consell i, a partir d'aquí, es prendran les decisions oportunes per encarar-lo de manera que es converteixi en un instrument de cohesió del Baix Empordà que enriqueixi productivament la comarca. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política