El Govern garanteix una dotació mínima de 17 hm3 d'aigua als regants del Ter

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, s'ha reunit aquest dimarts 30 d'abril amb els membres de la Comunitat de Regants del Baix Ter per informar-los que podran disposar de fins a 17 hm³ d'aigua per a aquesta campanya agrària a través del desembassament que faran des del Pasteral, i també d'altres eines per incrementar la disponibilitat d'aigua.

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha assegurat els regants del Baix Ter una dotació mínima de 17 hectòmetres cúbics d'aigua que els garanteixin salvar els cultius, especialment de la poma i de l'arròs. D'altra banda, també s'ha compromès al fet que hi hagi la possibilitat d'incrementar aquestes xifres en funció de les crescudes dels embassaments els pròxims dies. Això s'estudiarà quan hagin passat el període de pluja d'aquesta setmana i es pugui fer un balanç més concret.

Per la seva banda, els regants no han sortit del tot satisfets de la reunió. Apunten que no és suficient, que les coses no s'han fet bé quan tocava, i que han perdut la confiança. Pel que fa als arrossaires de Pals, expliquen que amb el que se'ls ofereix només podran salvar un 20% del cultiu de l'arròs.

La Comunitat de Regants del Baix Ter s'ha manifestat aquest dimecres 1 de maig tallant la carretera C-66 entre la Bisbal d'Empordà i Girona -a l'altura de La Pera-. D'altra banda, estan pendents de la comissió de desembassament del Ter-Llobregat que tindrà lloc aquest divendres 3 de maig.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política