Nou autobusos sortiran del Baix Empordà a la manifestació independentista de l'11S

Baix Empordà

Data: 10/09/2021

L'acte arriba en un context de desmobilització i divisió del moviment polític però l'ANC confia en visualitzar que el sobiranisme segueix dempeus

Nou autobusos sortiran del Baix Empordà aquest dissabte per assistir a la manifestació independentista de l'11 de Setembre a Barcelona. L'acte polítc, el primer no estàtic des de la pandèmia, ha estat convocat per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural i porta per títol Lluitem i Guanyem la independència. 

Per municipis sortiran 3 autobusos des de Palamós, 2 des de Sant Feliu de Guíxols, 2 des de La Bisbal i un des de Torroella de Montgrí. 

Sense horitzó immediat i amb divisió estratègica


La manifestació independentista d'enguany arriba en un moment de desunió estratègica entre els diferents actors sobiranistes i manca d'un horitzó polític immediat i això s'ha fet notar i molt, no només en el ressó mediàtic de l'acte sinó també en les xifres del mateix. 

Si altres anys l'organització feia la retransmissió en viu de com s'anaven omplint els trams de la manifestació i quantes samarretes s'havien venut, aquest 2021 s'ha optat per no fer inscripcions i s'ha evitat evitat donar xifres. La presidenta de l'ANC Elisenda Paluzié s'ha limitat a dir que esperen una assistència de sis dígits, és a dir més de 100.000 persones.

De 45 autobusos en vigílies de l'1O a sis

En el cas concret del Baix Empordà la dada més significativa que explica aquest desànim, admès per la pròpia ANC és el nombre d'autobusos omplerts. En el punt àlgid de l'anomenat Procés, el 2017 poc abans de l'1O es van omplir 45 autobusos, enguany 9. 

Si el context polític no ajuda a la mobilització de les bases independentistes la pandèmia tampoc. Des de l'ANC admeten que la Covid ha impactarà en la mobilització i que hi ha gent que anava en bus que optarà per anar-hi amb els seus cotxes particulars. 

Malgrat totes les adversitats, fonts de la territorial del Baix Empordà asseguren que la gent segueix aquí i que el moviment segueix dempeus i actiu com confien que demostri la mobilització. 

Inici a la simbòlica Urquinaona

La manifestació començarà com és habitual a les 17.14 i recorrerà la distància que va des de Plaça Urquinaona, epicentre de les mobilitzacions contra la sentència del procés, fins a l'Estació de França, on es farà l'acte polític, amb la presència d'Elisenda Paluzié, presidenta de l'ANC; Jordi Cuixart, president d'Òmnium i Jordi Gaseni, president de l'Associació de Municipis per la Independència. 

Des de l'organització recomanen anar amb la bombolla de convivència, portar mascareta en tot moment i mantenir la distància de 2 metres entre persones que no són de la mateixa bombolla de convivència. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política