Els presos independentistes ja són camí de Madrid

Els presos independentistes ja són camí de Madrid
Dolors Bassa i la resta de líders independentistes empresonats són camí de Madrid a l'espera del judici que s'iniciarà el 12 de febrer.

El trasllat dels presos i preses polítiques, primer cap a Brians i després cap a Madrid, ha començat de matinada amb concentracions a l'entorn de les presons i un fort desplgament de Mossos d'Esquadra amb furgonetes antidisturbis, cotxes logotipats i vehicles sense logotipar.

El de Bassa, el trasllat més matiner

La primera en ser traslladada ha estat la consellera cessada pel 155 Dolors Bassa. A quarts de sis de la matinada  ha sortit de la presó de Puig de les Basses de Figueres, on una cinquantena de persones havia bloquejat la carretera d'accés al centre penitenciari amb una bala de palla i pneumàtics. Els Mossos d'Esquadra han desallotjat els protestants sense incidències i han netejat la via abans de procedir amb el trasllat. També a la porta de presó s'hi han manifestat una cinquantena més de persones que han fet crits de llibertat durant la sortida dels cotxes i furgonetes dels de la policia catalana.

Las segona en ser traslladada ha estat l'expresidenta del Parlament cessada  pel 155, Carme Forcadell. Més d'un centenar de persones s'han concentrat prop del centre penitenciari de Mas Enric, bloquejat pels Mossos d'Esquadra. La policia autonòmica ha carregat contra membres dels CDR que intentaven accedir a la presó.

Poc abans de les set del matí ha començat el trasllat de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn, Oriol Junqueras i Raül Romeva des de la presó de Lledoners.  Una vintena de persones han superat el cordó policial i s'han plantat davant la presó amb pals de banderes cridant consignes com 'No esteu sols' i 'Llibertat presos polítics'. L'accés al centre penitenciari, a més, ha quedat tallat per un vesament d'oli. Hi ha hagut alguns moments de tensió entre manifestants i Mossos.

En custòdia de la Guàrdia Civil

Un cop han arribat a Brians, els presos independentistes han estat posats en custòdia de la Guàrdia Civil que els trasllada fins a Madrid. Aquest cop, a diferència del que va passar en l'acostament a presons catalanes, van directament fins als centres penitenciaris madrilenys i no faran nit a la presó aragonesa de Zuera.

Dolors Bassa i Carme Forcadell ingressaran a la presó d'Alcalá Meco i els homes a la presó de Soto del Real.

Notícies relacionades

Ràbia, impotència i dolor pel trasllat dels presos independentistes a Madrid (01-02-2019)

Quim Torra s'acomiada de Dolors Bassa abans del seu trasllat a Madrid (31-01-2019)

Marchena demana el trasllat dels líders i activistes independentistes empresonats a Madrid (11-01-2019)

Bassa demana que no es deixi caure Sánchez i retreu la divisió independentista (09-01-2019)

El Suprem rebutja jutjar Bassa i la resta del Govern de l'1-O a Catalunya  (28-12-2018)

La UdG considera inadmissible l'empresonament dels presos polítics i dóna suport a Bassa (09-11-2018)

El Suprem confirma l'acusació contra Bassa i la resta de polítics i activistes encausats (25-10-2018)

Dolors Bassa ja és a la presó de Figueres (04-07-2018)

Dolors Bassa carrega contra Llarena i considera que el procediment judicial "no és just" (18-04-2019)

Dolors Bassa torna a la presó
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política