Crida alçar la veu contra el masclisme i el patriarcat en una vaga general el 8M

Baix Empordà

Data: 06/03/2018

Intervé: Marina Puig, Grup de Dones de La Bisbal

Invisibilitzades en el poder polític, econòmic i social, assenyalades i jutjades per una societat patriarcal i amenaçades pel masclisme que es percep i el que no, les dones estan cridades a alçar la veu el proper 8 de març en una vaga general feminista amb múltiples expressions.

Els sindicats i diverses organitzacions feministes volen que el 8 de Març sigui una jornada per visibilitzar la importància de les dones en tots els àmbits aturant la seva activitat. Per això es fa una crida a fer vaga o sinó a no fer les feines de la llar o abstenir-se de consumir. CGT, IAC i CNT han convocat una vaga general total mentre que CCOO i UGT aturades laborals parcials.

A l'escalf del fenomen me too en un moviment internacional

La vaga neix a l'escalf del fenomen 'Me Too' que denuncia l'assetjament quotidià que pateixen les dones i es tracta d'un fenomen a nivell internacional. Es tracta d'una vaga convocada oficialment, per la qual cosa, en cas de secundar-la les treballadores estan teòricament protegides contra represàlies o acomiadaments.

A nivell nacional es reclama que s'acabi amb la discriminació salarial que pateixen les dones de mitjana, un pacte d'Estat contra les violències masclistes i que es tinguin molt en compte les actituds i expressions quotidianes que són després caldo de cultiu de violències més visibles i que tenen com a punta de l'iceberg els assassinats.

La revolta de la carxofa a La Bisbal

Un dels grups de dones més actius de la comarca és el de La Bisbal i enguany reivindicaran l'ecofeminisme sota el títol de la revolta de la carxofa.

Els homes també estan cridats a participar en la jornada de reivindicació feminista ja sigui fent vaga, oferint-se per fer els serveis mínims que es decretin, o assumint les tasques domèstiques que  majoritàriament fan les dones tot conscientciant-se que s'han de compartir.
Tot plegat una jornada de lluita que demana repensar les formes de masculinitat i feminitat per fer de la igualtat efectiva una realitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política