Palafrugell aprova incrementar el pressupost destinat a cooperació internacional

En l'última sessió plenaria d'abril, el Ple municipal de Palafrugell va aprovar per unanimitat, l'augment del pressupost municipal destinat a solidaritat i cooperació internacional. 

El passat dimarts dia 25 d’abril, el Ple municipal de Palafrugell va aprovar una moció de caire institucional, amb el suport de tots els grups municipals representats al consistori, amb l’objectiu d’incrementar fins al 0,7% el pressupost municipal destinat a solidaritat i cooperació internacional.

En la moció aprovada per unanimitat, hi ha tres acords claus, que són els següents:
El primer és fer avinent que el plenari de l’Ajuntament manifesta el seu compromís amb l’increment de l’aplicació pressupostària destinada a solidaritat i cooperació internacional fins arribar al 0,7% dels ingressos ordinaris municipals, d’acord amb el criteri establert pel Fons Català de Cooperació.
El segon, constatar que aquest compromís es farà efectiu, de forma gradual, en els propers exercicis pressupostaris.
I el tercer és el d’instar el plenari resultant de les properes eleccions municipals a prendre en consideració els punts anteriors per a la seva aplicació durant el proper mandat fins arribar al 0,7%, i que, mentrestant, l’aplicació pressupostària no tingui cap reducció en els pressupostos ni en valor nominal ni percentual.

Cal destacar que Palafrugell té una trajectòria en el camp de la cooperació internacional la qual ha estat desigual, si bé s’ha mantingut de manera ininterrompuda al llarg de les darreres dècades. 

En consonància amb aquesta realitat, la Taula de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Palafrugell, s’ha reactivat en els darrers anys amb la incorporació de  noves ONG i l’increment de l’activitat que duu a terme, raó que ha fet definitivament insuficient l’actual pressupost municipal destinat a cooperació del qual s'ha aprovat el seu augment.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política