Es preveu un risc d'incendi elevat al Baix Empordà per aquest estiu

Palamós

Data: 27/05/2022

El Baix Empordà ha registrat 40 incendis durant el 2021. Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergències s'han reunit per tractar la prevenció per aquesta temporada.

La comarca del Baix Empordà ha registrat en aquest últim any una quarantena d'incendis, la majoria intencionats o per negligència. A la zona de Torroella de Montgrí és on se n'hi han produït més, un total de 16, seguit de Calonge i Sant Antoni amb 5 incendis i Castell-Platja d'Aro amb 4.

Per tal de reduir-los i davant d'un estiu amb risc d'incendis molt elevat, representants del Consell Comarcal, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergències s'han reunit en el consell d'alcaldes per tractar la prevenció i actuacions per aquesta temporada.

Durant la trobada s'ha posat en relleu els factors de risc com l'augment generalitzat de les temperatures, la sequera de la vegetació i característiques pròpies del territori com la tramuntana o l'elevat nombre de turistes a l'estiu en entorns naturals.

Des del Consell Comarcal han recordat la importància del servei de gestió de prevenció d'incendis forestals que tenen a disposició els ajuntaments per tal de mantenir les franges de prevenció d'incendis de nuclis i urbanitzacions . També, però tenen previst fer altres accions de prevenció i per conscienciar a la població.

Entre els incidents més recurrents preocupen sobretot el llançament de cigarretes mal apagades i els botellots prop d'entorns naturals.

Apel·len, per tant, a la responsabilitat individual i la col·laboració ciutadana per evitar els incendis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política