Tancat per obres el carrer de la Font de Baix de Begur per poder millorar l’accessibilitat

Tancat per obres el carrer de la Font de Baix de Begur per poder millorar l’accessibilitat
Begur

Data: 10/05/2018

El carrer de la Font de Baix de Begur, que connecta un dels principals aparcaments amb el nucli antic, restarà tancat als vianants des d’avui per poder executar el projecte de rehabilitació del vial i permetre una millor accessibilitat. El tancament, segons explica el regidor d’Obres, Francesc Pilsà, durarà un parell de setmanes. Des de fa uns dies ja es troba tancat el corriol, que va des del vial de la Font de Baix a l’avinguda Onze de Setembre, arran també d’obres de millora. Les dues actuacions tenen un cost global que ronda els 76.000 euros. “Amb aquestes dues accions s’eliminarà la principal barrera arquitectònic d’accés al nucli urbà”, ha recordat Pilsà.

L’empresa Geoconstrucciones Begur SL inicia avui l’execució del projecte, que es concreta en substituir les escales de 40 graons per una rampa de 59 metres de longitud, la qual tindrà tres trams amb dos espais plans d’un metre entre ells. El carrer serà de formigó amb acabat remolinat, raspallat i acolorit amb òxid ferrós, amb juntes de doble filada de peces ceràmiques cada 5 metres. A més, es col·locaran dues reixes interceptores d’aigües pluvials a l’inici i al final de la rampa, així com una barana de protecció a tot el tram. També es milloraran els serveis afectats.

Des de fa uns dies, l’empresa Bolívar Construccions i Serveis està executar la reforma del corriol, que consisteix en eliminar les escales existents. A més, també l’eixampla fins als 3 metres, la qual cosa obliga a fer un mur que s’executa amb grans pedres. El mes passat ja es va eliminar la vegetació existent al talús entre el passadís i el final del carrer de la Font de Baix

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política