Constitució oficial dels ajuntaments als municipis del Baix Empordà pel mandat 2023-2027

Baix Empordà

Data: 19/06/2023

El dissabte 17 de juny es va celebrar la constitució oficial dels ajuntaments dels municipis d'arreu del Baix Empordà. Des de Televisió Costa Brava, ens vam desplaçar a diferents poblacions per tal de copsar el moment de constitució oficial. A continuació, fem enumeració del seguit d'alcaldes i alcaldesses que seran els responsables de dirigir el mandat 2023-2027.

A Platja d'Aro, Maurici Jiménez del PSC va ser escolir per repetir com alcalde amb un acord amb Junts de l'Imma Gelabert al capdavant.

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas també torna a repetir com alcalde del municipi després de revalidar el pacte amb el PSC.

A Santa Cristina d'Aro, Josep Xifre va estar constituït com alcalde després de guanyar la majoria absoluta a les eleccions municipals. Així doncs, Tots per l'Empordà governarà al municipi per primera vegada.

En el cas de Palamós, Lluís Puig torna a ser alcalde per tercer mandat consecutiu. Tot i no obtenir la majoria amb el pacte amb el PSC, com que ERC ha estat la força més votada a les darreres eleccions, Puig ha estat proclamat oficialment alcalde i no descarta incorporar propostes d'altres partits.

A Calonge i Sant Antoni de Calonge, Jordi Soler de Junts s'ha proclamat alcalde una altra vegada després d'haver renovat el pacte amb el PSC i el PP per arribar a la majoria absoluta.

A Palafrugell, Juli Fernández del PSC ja és alcalde. Després de guanyar les eleccions municipals amb nou regidors ha aconseguit l'alcaldia amb un acord amb Som Gent del Poble liderat per Isidre Tenas, la quarta força més votada amb dos regidors.

En el cas de Begur, Maite Selva s'ha proclamat alcaldessa per aquest pròxim mandat després que la formació que lidera, Sempre per Begur i Esclanyà hagi estat la força més votada a les eleccions del 28 de maig.

Canvis a la Bisbal d'Empordà ja que qui s'ha proclamat alcalde ha estat l'Òscar Aparicio del PSC. Aquests últims dies, es va anunciar un acord entre els socialistes, Junts i Tots per la Bisbal per governar aquests pròxims quatre anys i desbancar al fins ara alcalde Enric Marquès d'ERC, qui va empatar amb 4 regidors amb el PSC.

Jordi Colomí d'Unitat i Progrés Municipal ha estat revalidat alcalde de Torroella de Montgrí. UPM va obtenir sis regidors a les eleccions municipals i per sumar majoria aquesta setmana anunciaven l'acord amb ERC amb dos regidors i Objectiu Torroella i l'Estartit també amb dos edils. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política