El pessebre de Josep Mir s'adapta a la Covid fent-se més petit i circular

Intervé: Josep Mir, pessebrista

Aquest 2020 ha estat un autèntic infern, però com mana la tradició tard o d'hora l'Arcàngel Gabriel s'acabarà imposant. I és que malgrat que aquest any cada ovella no podrà anar al seu corral, hem d'intentar mantenir els nostres costums tant com puguem.

Per garantir les mesures de seguretat contra la Covid enguany el pessebre del Museu de la Mediterrània és més petit i circular, però té tots els elements d'un bon pessebre. El naixement amb Josep, Maria, el bou, la mula i el nadó, el caganer ben amagat i en el cas d'aquest peculiar naixement paisatges ben nostrats.

I mentre el pessebre va fent voltes podem trobar l'ermita de Santa Caterina i el Montgrí fent de centinel·la de l'Empordà.  

Com cada any el pessebre s'ha fet amb suros, molses i elements artificials de manualitats amb detalls ben minuciosos a les cases i personatges. Enguany és més petit però no per això menys difícil, i és que la Covid ha complicat les coses

Mir va començar a fer pessebres a casa seva de manera particular fa més de vint anys. Quan des de l'ajuntament van veure la feina que feia el van cridar per obrir la seva feina al públic.

El Pessebre de Torroella és tota una institució al municipi i no són pocs els que s'entretenen a les vitrines del museu buscant els detalls més amagats.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política