Palafrugell suspendrà les llicències per a la construcció de piscines al municipi

Palafrugell

Data: 23/02/2024

Palafrugell suspendrà, per un any, les llicències per a la construcció de piscines al municipi. Paral·lelament, s'obriran 11 expedients sancionadors a piscines de nova construcció que no podien omplir-se d'aigua actualment degut a la sequera després de les inspeccions realitzades.

L'Ajuntament de Palafrugell decretarà, durant un any, una suspensió de llicències per a la construcció de noves piscines al municipi. Una mesura que es portarà a aprovació per part de l'Equip de Govern a la sessió plenària del pròxim dimarts dia 27 de febrer.

Segons l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, "l'objectiu de la suspensió passa per adequar el Pla d'Ordenació Urbana en relació a les piscines per tal d'afrontar el reptes del canvi climàtic i per tant, cal adequar les dimensions, les fondàries i la gestió eficient de l'aigua entre altres aspectes on el paradigma urbanístic ha canviat en relació als darrers anys".

D'altra banda, l'alcalde també manifesta que "des de l'entrada en fase 1 d'emergènciahem detectat 11 piscines al municipi que tenien la llicència corresponent de construcció però que no han respectat la limitació que no els hi permetia omplir-la degut a la sequera, i per tant, obrirem els corresponents expedients sancionadors. Aquestes sancions arriben fruit de les darreres inspeccions s'han realitzat des de l'ajuntament".

D'aquesta manera, amb aquesta mesura, de forma paral·lela, també es fa un pas més per ampliar les accions que s'estan duent a terme per evitar al màxim la despesa d'aigua al municipi dins la situació actual d'emergència per sequera. I també servirà per planificar mesures de futur en funció de les conclusions que es treguin a l'estudi que es farà per a l'adaptació del Pla General d'Ordenació del municipi al canvi climàtic. El fet de suspendre temporalment les llicències també provocaran que no s'hagi de fer un seguiment ni perseguir a aquells particulars que actualment disposen d'una nova piscina dins la seva propietat i s'entri en un període de reflexió urbanístic pel que fa a aquest tipus d'instal·lacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Política