Bassa demana que no es deixi caure Sánchez i retreu la divisió independentista

Torroella de Montgrí

Data: 09/01/2019

Dolors Bassa demana als partits independentistes que no deixin caure el Govern de Pedro Sánchez perquè l'alternativa a un executiu del PSOE "és molt pitjor".

L'exconsellera d'Ocupació cessada pel 155 i empresonada preventivament per haver format part del Govern de l'1-O ha fet aquestes declaracions en una entrevista concedida al No Ho Sé de  RAC1 des del centre penitenciari de Puig de les Basses de Figueres, on està privada de llibertat des de fa 323 dies.

La torroellenca matisa que tampoc és partidària d'aprovar els pressupostos generals de l'Estat però fa una crida a no deixar en "escac i mat" el President Espanyol.

No vol ser una 'Nelson Mandela'

Sobre el judici de l'1-O, la que va ser cap de llista d'ERC a Girona el 21D assegura que l'afrontarà "serena" i "amb ganes de defensar-se" i demana coordinació als partits sobiranistes perquè les mobilitzacions no tapin l'impacte mediàtic de les declaracions dels presos davant el jutge.

La torroellenca explica que està enllestint la defensa amb els advocats i  que s'inclina per no contestar a les preguntes de Vox. Té clar que no pot cometre cap error perquè la seva prioritat "és sortir de la presó" i no pas ser una heroïna. Vaticina una defensa "tècnicament impecable".

Dolors Bassa no té por d'anar a Madrid però si pateix la incertesa de no saber quan serà el judici, que creu començarà al febrer.

Posa deures al Govern i té dubtes sobre el Consell per la República

L'exconsellera cessada pel 155 posa deures al Govern i demana una estratègia conjunta a l'independentisme, de qui critica la seva divisió. Apreta al President Quim Torra i el Vicepresident Pere Aragonès perquè es posin les piles i facin acció de govern i reclama "més acció" com per exemple "aprovar de cop les lleis suspeses pel TC".

La líder republicana admet que  "té dubtes" sobre un Consell per la República que "no veu clar" i de qui diu que no hauria d'interferir enla feina del Govern sinó que s'hauria de centrar en internacionalitzar el conflicte polític català.

Decebuda amb l'excompanya sindical Eva Granados

Sense péls a la llengua la que va ser dirigent sindicat es mostra "decebuda" amb la posició oficial del PSC i assenyala el nom d'Eva Granados, excompanya a UGT, de qui diu ni li ha enviat una carta. Revela que privadament militants socialistes, i persones com l'exLehendakari basc, Juan José Ibarretxe; o l'exdiputat dels Comuns, Joan Coscubiela, l'han anat a veure.

Sobre la presó explica que ha patit durant les festes de nadal perquè és una persona molt familiar i explica que fa anglès, ràdio, ensenya a conduir a altres preses i fa esport.  Agraeix les més de 35.000 cartes que ha llegit i apunta a que Sánchez podria emular la llei d'amnistia del 1977 com un bon gest.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política