La Comissió del Nomenclàtor aprova canviar el nom a la Rambla Vidal de Sant Feliu

La Comissió del Nomenclàtor aprova canviar el nom a la Rambla Vidal de Sant Feliu
La Comissió del Novemclàtor de Sant Feliu de Guíxols, reunida ahir per primera vegada, va aprovar per unanimitat desvincular  el nom d'Antoni Vidal de la Rambla tal i com proposava una moció aprovada de Guíxols des del Carrer Entesa aprovada fa un any i mig per ple. El motiu del canvi de nom és la certesa que Antoni Vidal, a banda de ser un benefactor de la ciutat, va ser també un important esclavista en l’època que el tràfic d’esclaus ja era considerat un negoci il·legal.

La decisió del membres de la Comissió ha estat per unanimitat i ha proposat deixar, de moment, el nom  de La Rambla com a topònim.


Més noms a debat
 
En la segona de les propostes que es portaven a estudi del dictamen de la Comissió no ha estat possible mantenir aquesta unanimitat i, finalment, s’ha hagut de passar a votació per decidir quin espai o carrer de la ciutat ha de portar el nom d’1 d’octubre de 2017. D’aquesta manera l’opció que ha tingut més suports ha estat  la Plaça de Mercat, que s’ha imposat amb certa claredat (5 vots a 2) a la de la Rambla. No obstant, el dictamen de la Comissió no és vinculant i per tant haurà de ser el ple d'aquest dijous el que ratifiqui, o no, aquesta decisió.
 
Finalment la Comissió ha considerat, també per unanimitat, que cal donar un nom a l’espai públic situat davant l’Escola Baldiri Reixac i que, tal i com va proposar la CUP l’any 2016, serà el de Parc de la Llibertat.
 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política