Govern i PSC acusen C's de fer postureig i rebutgen fer una Auditoria a Palafrugell

Palafrugell

Data: 28/08/2019

Intervenen: Joan Farré, portaveu C's; Josep Piferrer, Alcalde; Juli Fernández, portaveu PSC

Unanimitat en considerar que una Auditoria externa és una despesa innecessària i que fer-la sense cap indici d'irregularitat ni denúncia suposa un menyspreu als serveis tècnics municipals. El ple de Palafrugell va rebutjar una moció de Ciutadans que reclamava contractar un estudi extern per analtizar si els darrers quatre anys hi ha hagut irregularitats econòmiques.

La moció era un text genèric sense adaptar al context local i que el partit taronja està presentant en diversos Ajuntaments. De fet, fa poc menys d'un mes van presentar un escrit i uns arguments idèntics a Santa Cristina d'Aro.

C's agafa la bandera de la regeneració

El portaveu de C's Joan Farré  va agafar la bandera de la regeneració democràtica i va fer un al·legat contra la corrupció. Va recordar que els casos de malversació que hi ha hagut a l'Estat Espanyol han afectat greument la credibilitat de la classe política i la confiança en les institucions i va considerar necessari fer una auditoria que miri amb lupa les finances municipals, la despesa i els contractes públics dels darrers quatre anys.

El fet que fos un text genèric, sense ser adaptat al context local i que posava dins el sac de l'Auditoria tota l'estructura municipal dels darrers anys va indignar Govern i oposició que van acusar al partit taronja d'oportunista, de voler penjar-se medalles i de qüestionar l'honestadat dels serveis tècnics municipals.

Cap indici que faci pensar en irregularitats

L'Alcalde, Josep Piferrer, va apuntar  que a Palafrugell no hi ha hagut ni cap indici ni cap denúncia que pugui fer pensar en una possible irregularitat i va recordar que l'Ajuntament passa tots els filtres d'organismes independents, administracions superiors i la pròpia intervenció municipal.

Juli Fernández, contra qui també sense citar-ho directament apuntava la moció, va tirar en cara del regidor taronja que vulgui fer un 'totum revolutum' i de fer postureig.     

Defecte de forma

Tant l'Alcalde com Fernández, a més, van indicar que la moció no s'hauria ni d'haver discutit perquè incompleix el ROM. I és que quan es presenta un text que comporta una despesa pública, com és el cas, ha de portar un estudi econòmic.

Notícies relacionades

El ple de Santa Cristina defensa les finances locals i rebutja una auditoria externa (31-07-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política