Palamós destinarà 650.000 euros al nou pla de xoc d'ajudes Covid

Palamós

Data: 17/03/2021

El municipi de Palamós comptarà amb un nou pla de xoc per mitigar els efectes socials i econòmics causats per la crisi de la Covid-19. Aquest dimarts en plenari, tots els grups municipals del consistori van votar a favor de la modificació pressupostària, que permetrà dotar econòmicament la iniciativa amb 650.000 euros, provinents del romanent.

Atenció a les famílies i foment de l'economia
El pla de xoc presenta un total de 12 accions concretes distribuïdes en dos grans blocs: l’atenció social a les famílies i el foment de l’economia.
L’apartat social compta amb una dotació total de 310.000 euros. Entre les principals línies d’actuació destaquen les subvencions per al lloguer o la hipoteca, amb ajuts directes de fins a 750 euros per unitat familiar.

També, s’inclouen diverses subvencions a famílies vulnerables per a finançar despeses, tals com activitats de formació no reglada o l’adquisició de material escolar.

Ajudes de 600 euros per establiment
Referent a l’apartat del foment de l’economia i l’ocupació, s’ha acordat aportar un total de 340.000 euros. En seran beneficiaris les empreses i comerços que han hagut de tancar els caps de setmana, els gimnasos, les acadèmies, les escoles de dansa, la restauració, els establiments de l’oci nocturn i les agències de viatges. Tots ells rebran ajudes directes de 600 euros per a cada establiment.

Paral·lelament, s’inclouen aportacions econòmiques per a aquells que vulguin obrir nous negocis a la vila, així com reorientar la seva activitat amb ajuts de lloguer durant els primers mesos.

Suport a les campanyes de dinamització
Finalment, el pla de xoc contempla un apartat dedicat a la dinamització del municipi a través de campanyes. Aquí també es realitzarà un suport econòmic per tal de situar Palamós com un destí segur.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política