Les àmfores romanes de Les Formigues contenien salsa de peix

Les àmfores romanes de Les Formigues contenien salsa de peix
Palafrugell

Data: 16/04/2018

Les àmfores romanes trobades el 2016 en un vaixell enfonsat a Les Formigues contenien  salsa de peix. L'equip d'arqueologia que ha treballat amb aquestes restes han retirat el sediment que s'havia acomulat a l'interior de les àmfores durant segles i han trobat escates, trossos d'espines i part de la resina que  els romans feien servir per impermeabilitzar-les.

Ara, aquestes mostres serviran per dur a terme un estudi pioner a nivell internacional per descobrir quines plantes i peixos es posaven a la salsa  i veure de quins arbres s'extreia la resina. Des de França s'analitzaran les restes de pol·len i des de Noruega, l'ADN de les escates, les espine s i els trossos de resina

S'han passat dos mil·lennis a més de 45 metres de profunditat, però ara fa pocs mesos van tornar a la superfície. Formaven part de la càrrega del vaixell romà que a principis del segle I dC es va enfonsar al litoral del Baix Empordà. Un derelicte que els arqueòlegs van descobrir al 2016 i que ja s'ha començat a excavar en profunditat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política