El govern de Santa Cristina "no toca" ni l'IBI ni les escombraries pel 2020

El govern de Santa Cristina
El ple de l’Ajuntament de Santa Cristina d'Aro ha aprovat provisionalment les ordenances fiscals del 2020 amb pocs canvis substancials. De fet les taxes més importants com són l'IBI, les escombraries i l'impost sobre els vehicles no es toquen. El govern cristinenc ha fet modificacions per adaptar algunes taxes a la situació econòmica actual i actualitzant-les al nivell de vida.

En total són 30 modificacions a un total de 15 tributs respecte a les d’aquest any i molts canvis són per facilitar l'accés a subvencions. En aquestes ordenances també es prioritza estar empadronat al municipi. En concret, afecta les taxes relacionades amb els serveis de recollida d’escombraries, escola bressol i Escola Municipal de Música. S'actualitzen en diversos tributs els ingressos de la unitat familiar per optar a bonificacions, tenint en compte l’indicador català i es potencien mesures contra el canvi climàtic amb l’ús dels vehicles elèctrics i dels captadors solars.

El govern puja algunes taxes per adaptar-les al cost real

Algunes taxes també es veuen incrementades com la d'ús comercial de l’Espai Ridaura, la retirada de cotxes per la grua, el cost de recollir i sacrificar animals o el servei de treballadora familiar.

Des de l'oposició han retret al govern que no s'hagi fet cap debat previ a l'aprovació de les ordenances per poder-les treballar conjuntament. 

Aprofitant que les ordenances eliminen l'abonament de la piscina municipal que estava mal calculat des de l'oposició han demanat un reglament de funcionament.

10 vots a favor, 1 en contra

El govern cristinenc ha aprovat les ordenances amb el vot de tots els regidors de l'Ajuntament excepte el portaveu de Ciutadans que hi ha votat en contra.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política