El Parlament insta el Govern a inciar els tràmits perquè el port de Palamós tingui PIF

El Parlament insta el Govern a inciar els tràmits perquè el port de Palamós tingui PIF
Palamós

Data: 19/02/2020

La moció presentada per Ciutadans ha sortit aprovada sense cap vot en contra

El Parlament de Catalunya insta el Govern a iniciar els tràmits perquè el port de Palamós tingui un Punt d'Inspecció Fronterera.

La Comissió de Territori ha votat sense vots en contra una proposta de Ciutadans que demana que Generalitat, Ajuntament i les Autoritats Portuàries facin els tràmits necessaris per rebre mercaderies de fora la UE.

El diputat taronja, Héctor Amelló, ha recordat que el port comercial de Palamós mou 180.000 tones anuals de mercaderies però té marge de creixement. Ha remarcat que té característiques geoestratègiques suficients per albergar una infraestructura de primer nivell i que això ajudaria a superar l'estacionalitat laboral que pateix la vila.
 

ERC i JxC acusen l'Estat de posar trabes


ERC i JxC  han recordat que tant la Generalitat com l'Ajuntament sempre han donat suport a la creació d'un PIF i que si no hi és, és per les traves que contínuament ha posat l'Estat.

Tant el PSC com el PP han reconegut que el PIF i el Punt Schengen són demandes històriques del món empresarial i social palamosí i que cal treballar perquè la infraestructura sigui frontera exterior de la UE.

Els Comuns també han votat a favor de la moció sense gaire més consideracions mentre que la CUP s'ha abstingut.


Els partits acusen C's de tenir un to agre


ERC, JxC, Comuns i PSC han retret el to del diputat Héctor Amelló que ha fet una exposició de motius en el que acusava els "separatistes" d'haver creat un "règim totalitari" i al PSC i els Comuns de ser la seva crossa. Aquests dos darrers han dit no entendre el perquè d'unes consideracions que res tenien a veure amb la moció.

El partit taronja també ha rebutjat, sense que això hagi afectat a la votació final, les esmenes de JxC i ERC que reclamaven que es traiés del text 'les autoritats portuàries' ja que asseguren no tenen competència en aquesta qüestió. Héctor Amelló ha tancat el tema de forma contundent dient que aquestes esmenes "com és habitual" en els dos partits proposants no aportaven res.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política