Diversos ajuntaments es reuneixen amb Endesa per posar fi als talls de llum

Palamós

Data: 12/01/2023

Sis ajuntaments de la Costa Brava Centre, el Consell Comarcal i la Generalitat s'han reunit amb Endesa per posar fi als talls de llum que s'han produit aquest estiu. Des de la companyia van explicar les mesures que es podrien prendre per evitar pròximes interrupcions al subministrament elèctric durant la temporada d'estiu com per exemeple canvis de línies elèctriques o la modernització de les estacions transformadores.

Representants de sis ajuntaments de la Costa Brava Centre, el de Palamós, Palafrugell, Calonge i Sant Antoni, Platja d'Aro, Pals i Sant Feliu de Guíxols es van reunir a l'Ajuntament de Palamós amb la Generalitat, el consell comarcal i Endesa per analitzar la situació i les mesures que es podrien adoptar per evitar els talls de llum detectats durant l'estiu. Els alcaldes demanen solucions, ja que durant els mesos de juliol i agost les poblacions estaven en plena temporada turística quan es van produir greus afectacions tant per als veïns i veïnes com per a la restauració i l'hostaleria, i per això, no volen que la situació es repeteixi.

Per part d'Endesa, va explicar que les avaries van ser puntuals relacionades sobretot amb sobrecàrregues però no en tots els casos. El gran problema que es van trobar va ser que hi havia activat el pla alfa per prevenció d'incendis que els impedia abordar reparacions determinades per evitar que es produís algun foc .

Des d'Endesa van exposar el pla d'acció i d'inversions que està executant al territori des del 2021 i fins aquest any amb un cost d'uns 3,5 milions d'euros. Entre les mesures que van proposar per evitar pròximes interrupcions al subministrament elèctric durant la temporada d'estiu, hi ha per exemple canvis de línies elèctriques o la modernització de les estacions transformadores.

Els alcaldes valoren positivament la reunió i esperen està preparats aquest estiu si tornen a haver-hi afectacions.

La companyia elèctrica es va comprometre a mantenir la via de comunicació oberta i programar reunions periòdiques per avaluar la situació. Aquest estiu els ajuntaments ja van fer front comú per demanar solucions eficàcies i més inversió en la xarxa elèctrica perquè no es quedin a les fosques durant els mesos on precisament hi ha més gent i més activitat a la Costa Brava.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política