L'Ajuntament de Torroella recolza el cupaire Robert Huertas i l'acompanyarà a declarar

Torroella de Montgrí

Data: 08/02/2019

Intervé: Josep Maria Rufí, Alcalde de Torroella de Montgrí

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit dóna suport al regidor de la CUP Robert Huertas, que dilluns ha estat citat a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil de l'Estartit acusat d'un delicte d'amenaces per la tensió que es va viure fa dos dissabtes en un acte de Ciutadans.

El ple va aprovar una declaració institucional de recolzament al portaveu cupaire el comportament del qual es qualifica d'exemplar. Els regidors i regidores torroellenques destaquen que no hi ha cap actuació o fet que justifiqui aquesta citació i defensen l'innocència de l'edil.

El ple torroellenc va rebutjar la judicialització de la política i va fer una crida a refermar una pràctica política municipal basada en el respecte, el diàleg i el pacte, actituds, diu el text, que sempre s'han respectat a la vila.

En paral·lel l'Alcalde, Josep Maria Rufí ha anunciat la seva predisposició a acompanyar Huertas a declarar, si la defensa de l'edil ho considera pertinent.

Huertas nega que proferís amenaces

Dissabte 26 degener Ciutadans volia muntar una carpa informativa però el permís li va ser denegat. A pocs metres es va convocar una concentració de rebuig a la presència del partit taronja organitzada per la Forja. En el transcurs de l'acte i la protesta hi va haver alguns moments de tensió entre Mossos i manifestants i un brètol va intentar impedir la feina dels periodistes i va llançar una llauna que va impactar al nas d'un membre de C's.

El primer partit de l'oposició al Parlament va denunciar l'agressió haver rebut insults i fruit d'això, hi ha una denúncia privada contra l'edil cupaire.
Huertas admet que va ser molt actiu en la protesta però nega haver proferit cap amenaça i inclós posa damunt la taula el fet que els Mossos el van utilitzar de mediador amb els manifestants més exaltats. L'edil cupaire creu que tot plegat forma part d'una estratègia de provocació i assenyalament contra l'esquerra independentista.

Notícies relacionades

Robert Huertas: "Els Mossos em van agafar com a referent de mediador" (06-02-2019)

Citen a declarar el portaveu de la CUP de Torroella per un delicte d'amenaces (05-02-2019)

C's acusa els JxC, ERC i CUP de bloquejar un text de rebuig als fets de Torroella (30-01-2019)

C's surt en tromba contra Rufí a qui acusen d'amparar la violència (28-01-2019)

Torroella rep amb hostilitat la visita de Ciutadans (26-01-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política