Moció institucional de Palafrugell en defensa dels drets LGTBIQ

Palafrugell

Data: 31/07/2021

Intervenen: Marc Heras, regidor de Medi ambient; Alfons Rius, regidor d'En Comú Podem-En Comú Guanyem; Juli Fernández, regidor PSC; Joan Farré, regidor de Ciutadans

L’Ajuntament de Palafrugell va aprovar una moció en defensa dels drets LGTBIQ+ a la ciutat.  Després dels últims successos al municipi, el ple ha donat suport per unanimitat a la proposta presentada pel govern municipal, amb la finalitat d’acabar amb les agressions contra el col·lectiu. És per això que l’Ajuntament ha proposat uns punts d’acord on es compromet a condemnar qualsevol agressió LGTBI-fòbia i insta al Govern de la Generalitat a desplegar la llei 11/2014 per garantir els drets del col·lectiu.

Des de En Comú Podem, igual que l’executiu local, van demanar el suport de la resta de grups municipals per fer institucional la moció.

Pel que fa als socialistes, van remarcar el paper de les institucions per combatre els missatges de populisme i odi contra les persones

Per la seva part, Ciutadans va ressaltar l’esforç dels governs estatals i autonòmics per garantir els drets i va demanar que la Generalitat posés en funcionament la llei 11/2014. També va fer èmfasi en la importància de la informació i el coneixement.

Amb el suport dels tres partits del govern i els tres de l’oposició la moció va ser declarada institucional i es traslladarà al Govern de la Generalitat, a l’Observatori contra l’homofòbia i a l’Associació baixempordanesa EmpoRderats. Des del consistori també van recordar que estan a disposició de les persones afectades a través del Servei d’Atenció Integral a l’Espai LGTBI+, a més de vies de contacte com el correu, el telèfon de l’Ajuntament i les xarxes socials.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política