Begur aprova un pressupost d'uns 11 milions d'euros marcat per la Covid-19

Begur

Data: 11/11/2020

Intervenen: Pere Feliu, regidor d'Hisenda; Joan Loureiro, portaveu ERC

ERC titlla els comptes de poc ambiciosos i creu que no ajuden suficientment a les famílies i empresariat local

Begur va aprovar un pressupost de poc més d'11 milions d'euros molt condicionat per la situació de Covid-19 que ERC va titllar de poc ambiciós. El ple va validar els comptes del 2021 i també les ordenances fiscals. Els números amb els vots de l'equip de Govern (JxC, Tots per Begur i Més Begur) i l'abstenció del PSC; i les ordenances fiscals per unanimitat.

A nivell d'ordenances fiscals, consens general entre els grups polítics. Congelació de la pressió fiscal, manteniment de les bonificacions existents ja per a famílies vulnerables i mobilitat sostenible  i una rebaixa substancial de la taxa de Vehicles de Tracció Mecànica pels cotxes de menys cavalls

L'oposició veu uns pressupostos continuïstes

Si les ordenances fiscals no van suscitar gaire debat, els pressupostos si van provocar una picabaralla entre Govern i ERC, que els va qualificar de poc ambiciosos.

El portaveu Joan Loureiro els veu calcats als del 2020, una crítica a la que es va sumar el portaveu del PSC Francesc Pilsà.   Loureiro va retreure a l'executiu de Maite Selva no ajudar prou ni a les famílies ni a l'empresariat local.
 

Feliu reconeix que els números s'han hagut de retocar

Les paraules de Loureiro van molestar diversos membres de l'equip de Govern que el van titllar de demagog.

Pel que fa als números en si, Pere Feliu va explicar que els han hagut de retocar per complet diverses vegades degut a l'evolució de la pandèmia. Una pandèmia que ha condicionat els ingressos i també les previsions, que va apuntar segueixen essent incertes. Va obrir la porta a fer modificacions de crèdit si fos necessari i va apuntar que s'utilitzarà el romanent dels exercicis anteriors.

Feliu va defensar que s'han reforçat els serveis socials sense renunciar a fer inversions com el projecte de la Font de Baix.

Baixa la partida per festes

I si hi ha menys ingressos d'on s'ha retallat? Doncs de les partides d'esdeveniments i festes. Baixa la partida pel Consell d'Esclanyà i de la Fira d'Indians entre d'altres.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política