JxC creu que l'independentisme ha aguantat l'embat

Baix Empordà

Data: 22/12/2017

Com els Joans, Joseps i Ases, de victòries en una nit electoral també n'hi solen haver a cada casa. Però qui té realment motius per somriure són els dos grans guanyadors de la nit electoral a nivell nacional: JxC i Ciutadans. 
 
 
El partit taronja ha situat per primera vegada a la història una formació que no ve del catalanisme com a guanyadora d'unes eleccions al Parlament. El triomf d'Inés Arrimadas en vots i escons ha estat possible gràcies a la disgregació de l'independentisme en 3 candidatures, dues d'elles molt potens, i per l'ascens fulgurant que el partit ha tingut arreu. 
 
Al Baix Empordà el partit d'Arrimadas va guanyar més de 5.000 vots malgrat no tenir estructura municipal i només disposar d'un regidor a Platja d'Aro.  El partit ha aglutinat tot el vot partidari de la unitat de l'Estat Espanyol essent el vot útil contra la independència. 
 
La victòria d'Inés Arrimadas però és agredolça perquè no ha impedit que l'independentisme hagi retingut la majoria absoluta augmentant vots respecte el 27S però amb dos escons menys. I dins el bloc republicà el gran guanyador és Carles Puigdemont. El president a l'exili va configurar una llista plena d'independents, prescindint de la vella guàrdia convergent i amb un clar accent personalista. 
 
L'aposta de difuminar el PDeCAT li ha sortit bé, superant totes les expectatives. El món exconvergent va començar el periple electoral amb menys de 20 escons segons les enquestes però a l'hora de la veritat i després de la campanya electoral n'ha aconseguit 34.
 
Des de la candidatura creuen que l'independentisme ha aguantat l'embat i demostrat que és un bloc assentat. També que  C's ha aglutinat el vot espanyolista. La victòria dels partidaris de la República amb JxC al capdavant s'interpreta com un clar suport a la restitució del President Puigdemont. 
 
El proper embat dels blocs  seran les eleccions municipals del 2019. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política