Santa Cristina i Calonge avancen en els pressupostos participatius pel 2020

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro destinarà una partida econòmica de 45.000 euros als Pressupostos Participatius per a l’exercici 2020. Es tracta de la primera vegada que es fixa una xifra concreta en clau de participació. 

El procés de participació, que s'acabarà a la primavera, es presentarà dilluns vinent a la sala de plens de l'ajuntament i un cop informada la ciutadania, començarà la recepció de propostes que estarà oberta fins el 16 de desembre. Per enviar suggerències, només caldrà omplir les butlletes i dipositar-les a les urnes que s'ubicaran al pavelló, la oficina d'Atenció al Ciutadà o la Zona Jove o bé fer-ho per internet. Podrà fer propostes tothom que viu, treballa o té relació amb el municipi, malgrat que només els empadronats majors de 16 anys podran votar les propostes definitives per ser incloses en el pressupost. 

Aquesta és precisament l'etapa en què es troba el procés de pressupostos participatius pel 2020 de Calonge i Sant Antoni, que en la fase inicial de recepció de propostes va batre tots els rècords amb un increment del 143% de participació més que l'any anterior. Des d'aquest dilluns, s'han obert les votacions perquè els ciutadans i ciutadanes empradonats majors de 16 anys escullin quina ha de ser la proposta guanyadora d'entre les 21 que s'han seleccionat i que han d'encaixar amb la xifra de 75.000 euros que ha fixat el govern. Aquesta fase del procés, que s'allargarà fins el 31 de desembre, inclou propostes molt diverses com asfaltar diversos carrers del municipi, habilitar una zona de pícnic a l'aire lliure, millorar la il·luminació de la via pública o invertir en la instal·lació de plaques solars als edificis municipals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política