Unanimitat a Palamós per aprovar un paquet d'ajudes per pagar l'habitatge habitual

Palamós

Data: 16/09/2020

Intervenen: Maria Puig, portaveu Govern Municipal; Cristóbal Posadas, portaveu Cs; Alfons Bartolomé, regidor de Seguretat Ciutadana


El ple rebutja endurir les mesures contra l'okupació tal com demanava Cs i emplaça la qüestió a la Taula Local pel Dret a l'Habitatge


El ple de Palamós va aprovar ajudes per pagar la vivenda habitual en el marc del Pla de Xoc contra la pandèmia de coronavirus i va rebutjar endurir la resposta contra l'okupació de pisos a l'entendre que aquesta no és una problemàtica greu a Palamós.

Sobre les ajudes per pagar hipoteca o lloguer de vivenda habitual, tots els grups van validar les bases per repartir un paquet de 210.000 euros que es destinarà a pagar lloguers o hipoteques amb una dotació màxima de 750 euros per sol·licitud.

Les bases per sol·licitar aquestes ajudes tenen en compte el preu mitjà del lloguer a Palamós i també els ingressos però no de l'any anterior com es fa habitualment sinó de l'any present, ja que es tracta d'una resposta als estralls econòmics de la pandèmia de coronavirus.

La unanimitat en l'aprovació de la mesura no va evitar crítiques de l'oposició. Per JxC arriba tard mentre que per la CUP queda curta.
 

Cs es queda sol demanant endurir la lluita contra l'okupació


Pel que fa  l'okupació es va debatre en una moció impulsada per Ciutadans en el que es reclama pressionar perquè l'Estat i la Generalitat endureixin la legislació i actuació contra un fenomen que creuen està desembocant en un greu problema de seguretat, fomenta l'existència de màfies i crea conflicte veïnal. Per C's cal actualitzar el pla i cens de vivendes okupades, reforçar la presència policial i formar els agents i fer campanyes de sensibilització perquè les propietats coneguin els seus drets i com actuar en cas d'okupació.

A més pel partit taronja hi ha màfies que es lucren amb la problemàtica social de l'habitatge i reclama controlar els empadronaments, sobretot en segons residències.

Des del Govern van instar a Cs a vehicular la lluita contra l'okupació a través de la Taula de l'Habitage on s'hi incorporaran Acció Social i la Policia Local. El regidor de Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé va explicar que s'està treballant un protocol amb els Mossos d'Esquadra per abordar la qüestió de l'okupació però va rebutjar fer una campanya específica contra les okupacions perquè generaria alarma social per un problema que no és generalitzat.

Pel que fa a la resta de grups  JxC va alinear-se amb el govern en el sentit de portar la qüestió a la Taula de l'Habitatge, el PSC va lamentar que sigui una moció generalista que no s'adequa al que passa a Palamós i la CUP va acusar el partit taronja de barrejar conceptes per crear alarma social i amagar la problemàtica social que hi ha al darrere.

La moció, per tant, només va rebre els vots de C's, l'abstenció del PSC i els vots en contra d'ERC, al govern; JxC i CUP
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política