El ple de Sant Feliu al complet aprova un Pla de Contingència i Recuperació de més d'1M€

INTERVÉ: Josep Melcior Muñoz, regidor de Serveis Econòmics

Més d’un milió d'euros, concretament 1.261.000 és la dotació prevista al Pla de Contingència i Recuperació per pal·liar els efectes de la Covid-19 a la ciutat que es va aprovar al darrer Ple de Sant Feliu de Guíxols. Neix de l'acord i el treball conjunt de tots els grups municipals i l'equip de govern.  

El Pla orienta les accions de treball a tres grans àmbits, el teixit social, el teixit econòmic i el teixit associatiu. L'objectiu fonamental, seguint paraules del Pla, és "aconseguir sortir amb més seguretat de la crisi que s'està patint" a nivell col·lectiu, i pretén que tota la ciutat, en qualsevol dels àmbits abans esmentats, pugui superar la situació greu que està deixant la crisi sanitària 

570.000 euros es destinen a ajudes al teixit social. Es vol assegurar que no hi hagi cap problemàtica sobrevinguda per la crisi sanitària i econòmica que no sigui atesa, així com la pèrdua mínima de llocs de treball, i crear-ne quan sigui el cas.

Al teixit econòmic s'hi preveuen 520.000 euros. Entre les accions hi haurà suport a empreses i autònoms, suport i mesures de material d'higiene i de seguretat, i les exempcions de diferents taxes en diferents percentatges. També campanyes de suport al consum local, al desenvolupament del comerç electrònic local, al Coworking local, de campanyes de dinamització en mitjans de comunicació, assessoraments, o impulsar la contractació pública municipal des de l'òptica de la contractació "Km Zero".

El pla també vol donar suport al teixit associatiu i assegurar que no hi hagi entitat o associació local que vegi perillar la seva existència com a conseqüència de la crisi. La crisi ha tingut un impacte en l'àmbit educatiu i socio-cultual. Problemes de connectivitat en famílies per poder seguir la docència, o impossibilitat de realitzar activitats relacionades amb l'art i la cultura, s'han de poder revertir.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política