Bassa i Forcadell consideren indestriables les lluites "lila i groga" i demanen persistir

Bassa i Forcadell consideren indestriables les lluites
Torroella de Montgrí

Data: 25/11/2019

Dolors Bassa i Carme Forcadell demanen persistir per canviar les estructures d'una societat masclista i desterrar la violència contra les dones en un article conjunt publicat al Diari Ara.

L'exconsellera d'Ocupació i expresidenta del Parlament cessades pel 155 i empresonades per sedició pels fets d'octubre asseguren que si no s'aboleix el "masclisme incrustat en la nostra societat (...) no podrem viure en una societat lliure i igualitària de veritat" i alerten contra l'auge de l'extrema dreta que nega que existeixi la violència masclista.

Les dues preses polítiques recorden que "avui estan en joc drets fonamentals com el dret a vot, el d’expressió, el de manifestació o el matrimoni homosexual" i afegeixen que "estan en joc els drets i les llibertats de tota la ciutadania": En aquest sentit adverteixen que la lluita feminista "no pot ser només cosa de dones, sinó que ha de ser un clam de tota la societat".

Bassa i Forcadell han escrit aquest article en motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones tot recordant que aquest 2019 8 dones han estat assassinades a Catalunya.

Tribunals formats per homes

Les dues polítiques empresonades a Puig de les Basses i Mas Enric apnten a que els tribunals estan formats majoritàriament per homes que "no escolten  les víctimes i que defensen la presumpció d’innocència dels agressors" i afegeixen que aquests tribunals "culpabilitzen les víctimes de les agressions sexuals  condemnen amb la boca petita els violadors". En aquest sentit posen d'exemple els casos de La Manada de Pamplona i Manresa.

Bassa i Forcadell lliguen la lluita feminista amb la republicana demanant construir una "República on les dones  tinguin veu i vot en els espais de decisió, on ser alcaldessa, directora d’una empresa o jugadora professional de futbol no sigui l’excepció sinó la norma". Asseguren que les lluites "lila i groga" són indestriables una de l'altra perquè: "som feministes perquè som republicanes i som republicanes perquè som feministes".

 
L'article de Bassa i Forcadell al Diari Ara

 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política