EL TSJC torna a donar la raó a l'ATA i també anul·la l'augment de la taxa d'escombraries

L'Associació Turística d'Apartaments va impugnar l'ordenança fiscal que regulava la taxa d'escombraries del 2020 i va guanyar el cas al Tribunal Superior de Justicia de Catalunya. També va presentar un nou recurs contenciós per la taxa que va entrar en vigor l'exercici 2021, una impugnació que ara també ha estat estimada pel TSJC. L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona considera que en ambdós casos l'actuació de l'ajuntament de Torroella no s'havia ajustat a dret.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat un nou recurs contenciós administratiu presentat per l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), contra la modificació de l’ordenança fiscal que regula l’augment de la taxa d’escombraries pels habitatges d’ús turístic (HUT) de Torroella de Montgrí del 2021. La nova sentència anul.la les taxes per a la recollida, transport i eliminació de residus i la taxa per a la intervenció municipal en les activitats i instal·lacions aprovades pel ple de l’ajuntament de Torroella i imposa al consistori el pagament de les costes.

Aquesta és la segona vegada que el TSJC dona la raó a l'ATA en aquest afer. En un primer moment, l'associació, en coordinació amb diversos propietaris d'HUT, va recórrer contra la modificació de l'ordenança fiscal que regulava l'augment de la taxa d’escombraries per l'any 2.020 per considerar-la injusta i desproporcionada, una sentència que el passat mes de març va ratificar el Tribunal Suprem i que va comportar que el consistori retornés l'import pagat de més als afectats, amb els interessos corresponents.

Posteriorment, l'ATA va impugnar l'ordenança fiscal que regulava en els mateixos termes la taxa que va entrar en vigor l'exercici 2021, una impugnació que ara també ha estat estimada pel TSJC. L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona considera que en ambdós casos l'actuació de l'ajuntament de Torroella no s'havia ajustat a dret.

Segons l'associació, amb la nova sentència del TSJC "es confirma que l'augment de la taxa per als HUT del 2021 -tal i com havia succeït l'any 2020- tampoc estava justificat en la memòria econòmica financera de l'ordenança fiscal en qüestió". En aquest sentit, l'ATA adverteix que "si els ajuntaments s'entesten en regular els HUT sense una base sòlida i fonamentada" els "trobaran als tribunals".

Les taxa que va entrar en vigor el 2021 es van modificar -tal i com va passar amb la del 2020- i en un dels seus canvis va incloure els habitatges d'ús turístic dins la categoria d'establiments comercials i industrials, el que representava un increment considerable de l'import dels rebuts per aquest concepte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política