Saps quant cobra el teu Alcalde?

Saps quant cobra el teu Alcalde?
Baix Empordà

Data: 08/10/2018

L'Alcalde de Calonge i Sant Antoni Jordi Soler és el batlle de la comarca amb un sou municipal més alt i el tercer de la demarcació de Girona que més diners ingressa en concepte de salari després de la capital i Lloret de Mar.

El Ministeri de Política Territorial i Administracions Públiques ha fet pública la base de dades amb els salaris de tots els alcaldes i alcaldesses de l'Estat Espanyol que els han entregat les dades situant-se la de Madrid, Manuela Carmena (Ahora Madrid), al capdavant amb 102.000 euros anuals bruts; el de Bilbao, Juan Mari Aburto (EAJ-PNV) segon amb 91.300 euros i la de Barcelona, Ada Colau (Barcelona en Comú) tercera amb 87.900 euros.

Jordi Soler, el que té el sou més alt

Al Baix Empordà Jordi Soler cobra 50.000 euros anuals bruts amb dedicació exclusiva. En segon lloc es situa el batlle de Sant Feliu de Guíxols Carles Motas (TPSF) amb 44.800 euros per una dedicació parcial del 90% i en tercer lloc el de Palamós Lluís Puig (ERC) amb 41.973 euros també amb dedicació exclusiva.

Josep Maria Rufí (ERC) cobra 38.300 euros per ser alcalde de Torroella i l'Estartit mentre que Sergi Brull (PDeCAT) guanya 36.000 euros bruts l'any per ser batlle de Pals.

També amb dedicació exclusiva l'Alcalde de Mont-Ras Carles Salgas (PDeCAT ) té un sou de 18.000 euros, i Salvi Casas (ERC) de Cruïlles Monells i Sant Sadurní de l'Heura 17.000.

Amb dedicació parcial de diversos tants per cent, Xevi Sala (ERC) cobra 21.600 euros per ser Alcalde de Santa Cristina d'Aro i Rufino Guirado (PDeCAT) 18.600 per ser batlle de Vall-Llobrega. Josep Piferrer (ERC) guanya 23.100 euros per exercir d'Alcalde de Palafrugell.  En el cas d'Ajuntaments com el de Castell-Platja d'Aro no consten les dades.

Pel que fa als pobles petits hi ha varietat. Des del no sou municipal d'alcaldes com Josep López (CUP) de Colomers, als 4.420 euros d'Ignasi Sabater (CUP) a Verges o els 13.400 de Xabier Olagoitia (ECpR) de Rupià.

Sous màxims marcats per l'ARSAL

Els sous dels càrrecs públics solen ser font de discussió i sovint font de discursos populistes. L’entrada en vigor de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) va comportar l’establiment d'uns límits salarials en funció del nombre d'habitants del municipi. En el cas del Baix Empordà tots els alcaldes es troben per sota aquests límits salarials màxims. Cal tenir en compte que aquestes xifres fan referència al sou que cobren aquests batlles de l'Ajuntament i no tenen en compte altres possibles retribucions com activitat privada en el cas de les dedicaciosn exclusives o salaris d'altres administracions com ensos supramunicipals, autonòmics o estatals o le feina de diputat o senador.

 
Busca el salari de l'Alcalde del teu municipi

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política