Front comú dels municipis de la Vall d'Aro i Calonge per la cogestió de la pandèmia

Intervenen: Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Maurici Jiménez, Alcalde de Castell-Platja d'Aro; Lourdes Fuentes, Alcaldessa de Santa Cristina d'Aro; Jordi Soler, Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Demanen participar en la gestió dels fons europeus de reconstrucció i ser considerats una unitat territorial en matèria de confinaments i que les restriccions s'adaptin al territori

Front comú dels municipis de la Vall d'Aro i Calonge per la cogovernança de la gestió de la pandèmia i les seves derivades socioeconòmiques.

Els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina han sigant un manifest en el que demanen que les mesures per restringuir la interacció social tinguin en compte les diferents realitats territorials del país.
 

Una unitat metropolitana


Els quatre consistoris entenen que formen una unitat metropolitana de prop de 50.000 habitants que es complementen en matèria de serveis i amb una important interacció econòmica i social.

Recorden que han estat lleials en l'adopció de les mesures del Procicat però consideren que aquestes s'han adoptat des d'un punt de vista allunyat de les realitats territorials concretes. Per això reclamen tant a la Generalitat com a l'Estat participar directament de la gestió tant de les mesures per combatre la pandèmia com de les mesures per reactivar econòmicament el país.

Gestió dels fons Europeus


En concret els quatre ajuntaments demanen poder gestionar de forma directa els Fons Europeus per a la Reconstrucció post-pandèmia que han d'arribar a l'Estat Espanyol, ser considerats una unitat territorial alhora de fer confinaments i adaptar les restriccions al comerç i l'hostaleria a la densitat poblacional de l'entorn.

Per poder iniciar aquesta temporada amb èxit cal que el teixit econòmci format per petites i mitjanes empreses i autònoms aguanti l'embestida de la crisi. Recorden que des dels ajuntaments s'ha intentat donar suport al teixit econòmic però que les estructures locals arriben fins on arriben.

El manifest s'adreçarà tant a la Generalitat com a l'Estat Espanyol i està obert també a la participació de Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política