El pressupost de la Generalitat vol acabar amb els barracons de Fanals i Vall-llobrega

Baix Empordà

Data: 03/02/2023

Els pressupostos de la Generalitat preveuen invertir uns 156,6 milions d'euros a les comarques gironines durant el 2023. En termes percentuals, la xifra es tradueix en un augment del 40,4% respecte als últims comptes. A la comarca del Baix Empordà, com al conjunt del territori, les partides majoritàries recauen en Salut, amb la licitació de l'ampliació del CAP de Palafrugell, i en Educació amb la construcció de la nova escola de Vall-llobrega i Platja d'Aro.

Dos mesos d'estira-i-arronsa entre Esquerra Republicana (ERC) i el Partit Socialista de Catalunya (PSC) han desclòs aquest dimecres en un acord pels pressupostos de la Generalitat. Ha estat la consellera d'Economia, Natàlia Mas, qui ha lliurat la proposta a la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés. Amb aquest procediment s'inicia, doncs la tramitació parlamentària i, si tot segueix el seu curs, els comptes s'aprovaran el 10 de març.

Si es fixa la mira a les comarques gironines, la Generalitat preveu invertir 156,6 milions d'euros, un 40,4% més respecte a l'any passat. Al Baix Empordà, en concret, les partides majoritàries recauen en l'àmbit de Salut i Educació. En aquest sentit, es contempla la licitació de les obres d'ampliació del Centre d'Atenció Primària de Palafrugell. Així mateix, es preveu la nova construcció de l'escola Fanals a Platja d'Aro, i de l'escola Vall-Llobrega, que a hores d'ara resten en barracons. També, es reformarà l'Institut de la Bisbal, a més, dels centres educatius afectats per la pedregada de l'agost.

Les inversions destinades en carreteres es reparteixen entre la rehabilitació del pont a la C-252 sobre el riu Ter, entre Ultramort i Verges; les obres de millora de la GI-634, entre Colomers i Verges; la reforma de la C-25 a Pont del Ter; i finalment, l'ampliació de dos ponts sobre el Ridaura a Platja d'Aro.

En matèria de cultura i patrimoni, es preveu una subvenció de 600.000 euros per al futur Museu Thyssen, a Sant Feliu de Guíxols, a més, d'impulsar les obres de restauració de la muralla de la ciutat arqueològica d'Ullastret, així com l'excavació del seu jaciment. Altrament, també s'estudien millores en la depuradora d'aigües residuals a Vall-Llobrega i Platja d'Aro.

El conjunt de les inversions s'inclouen en el projecte de pressupostos, que han negociat Esquerra Republicana (ERC), el Partit Socialista de Catalunya (PSC) i En Comú Podem. El poder d'aprovació recau ara, en els diputats del Parlament, tot i que, els ciutadans també tindran l'oportunitat de valorar els acords, durant les eleccions municipals del 28 de maig. Un termòmetre que servirà per graduar la popularitat dels partits. 


Resum de les inversions al Baix Empordà

- Rehabilitació del pont de la carretera C-252 sobre el riu Ter, Tram: Ultramort-Verges
- Obres de millora a la GI-634 entre Colomers i Verges i a la C-25 a Pont del Ter
- Ampliació de 2 ponts sobre el Ridaura (Castell-Platja d’Aro)
- Licitació d’obres d’ampliació del CAP de Palafrugell
- Nova construcció Escola Fanals (Castell-Platja d’Aro), 1 línia
- Nova construcció Escola Vall-Llobrega, 6 unitats
- Reforma de l’Institut la Bisbal
- Millores en centres escolars afectats per la pedragada del 2022 a la Bisbal d’Empordà
- Obres de restauració de la muralla de la ciutat arqueològica i excavació arqueològica al jaciment d’Ullastret
- Millores a la depuradora d’aigües residuals a Vall-Llobrega i Platja d’Aro
- Subvencions en l’àmbit del patrimoni cultural: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Museu Carmen Thyssen

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política