Santa Cristina aprova la inversió de la biblioteca

Intervenen: Vito Garcia, Ciutadans, Sònia Pujol, Guanyarem, Lourdes Fuentes, alcaldessa de Santa Cristina i Imma Martí, regidora d'Acció Social

Santa Cristina va aprovar amb el vots de tot el ple, menys Ciutadans, el projecte de la futura biblioteca municipal. La inversió en la infraestructura ja havia estat planejada per l'anterior equip de govern i es preveu que tingui un cost proper als 2 milions d'euros. La intenció del govern és reunir ajudes per tal que els comptes municipals no hagin de fer tota la despesa. Fins ara, la Generalitat s'ha compromès a concedir 400.000 euros pel projecte i s'espera que la Diputació també col·labori. 

El regidor de Ciutadans, Vito Garcia, es va abstenir en la votació amb l'argument que aquesta obra comprometrà la resta d'inversions del municipi cristinenc. 

L'exregidora de Cultura i ara portaveu de Guanyarem a l'oposició, Sònia Pujol, ha recordat que el romanent de l'Ajuntament és de 4,4 milions d'euros i que els comptes locals estan sanejat per fer aquesta inversió. 

Tot i això, l'alcaldessa, Lourdes Fuentes, ha recordat que les regles d'equilibri pressupostari limiten tots els ajuntaments, fins i tot aquells que estan sanejats. 

Per la seva part, la regidora del PSC, Marta Poyatos, també va donar suport al projecte i va manifestar la necessitat que arribin les subvencions d'administracions superiors. 

En el mateix ple es va aprovar l'afectació d'un habitatge situat a l'edifici de "La Teulera" propietat de l'Ajuntament que servirà per acollir les families desnonades en un primer moment. 

El Grup Municipal de Guanyarem també va presentar una proposta per demanar a la Generalitat que fixi una partida econòmica per portar a terme l'ampliació de l'Escola Pedralta, si fos possible, crear un institut a la localitat cristinenca. Amb tot, el regidor d'Educació, David Segarra, va parlar també de la necessitat de saber l'opinió dels agents de l'àmbit educatiu abans de prendre cap mesura. La proposta finalment es va aprovar amb els vots de l'oposició i l'abstenció del govern ja que des del consistori apunten que ja hi ha negociacions amb la Generalitat per efectuar aquesta ampliació. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política