Desenes de persones es mobilitzen a Palafrugell contra la presència de l'extrema dreta

Desenes de persones es mobilitzen a Palafrugell contra la presència de l'extrema dreta
Palafrugell

Data: 11/02/2021

Vox fa un acte electoral amb una trentena de persones amb un fort desplegament d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra

Mobilització contra la presència de Vox a Palafrugell. Unes 150 persones segons els Mossos d'Esquadra han sortit al carrer per mostrar el seu rebuig a la presència de l'extrema dreta que ha protagonitzat un acte electoral a la plaça de Can Mario amb poc més d'una trentena de persones.

Des de primera hora del matí els Mossos d'Esquadra han fet un fort desplegament amb antiavalots pel centre de la vila i han impedit el contacte entre els col·lectius antifeixistes i els militants i simpatitzants de Vox. La comitiva del partit d'ultradreta ha fet un míting a la 13.00 amb el candidat per la circumscripció de Girona, Alberto Terradas i el Diputat al Congrés Ivan Espinosa de los Monteros.

Insults a Vox i llançament de sardines

Abans del míting han fet un volt pel centre de la vila escortats  pels Mossos d'Esquadra que han encapsulat els col·lectius de l'esquerra independentista i antifeixistes que s'estaven mobilitzant des de primera hora del matí, amb crides a través de les Xarxes Socials.

En el transcurs de les mobilitzacions hi ha hagut alguns moments de tensió, sobretot quan la comitiva de Vox ha passat davant del mercat municipal on han rebut insults i llançament de sardines, segons han indicat fonts policials.

Arran denuncia criteris racials en les identificacions

Hi ha hagut una desena d'identificacions en diferents punts de la vila segons han explicat els Mossos qui han apuntat que no hi ha hagut cap detenció ni s'han produït danys personals ni materials.

Arran ha denunciat que bona part d'aquestes identificacions han estat fetes sota criteris racials i preparen un comunicat al respecte. Fonts del moviment juvenil de l'esquerra independentista han indicat que estarant amatents a que no es produeixin detencions en les pròximes hores.

Campanya marcadament islamòfoba de Vox

A Palafrugell, a diferència del que han fet a altres pobles i ciutats del Baix Empordà, Vox ha fet campanya excitant a la xenofòbia i al racisme contra la comunitat musulmana de la vila. Tant a les cartes electorals com en cartells publicitaris han fet crides a votar-los per frenar una suposada islamització de Catalunya promoguda pels partits independentistes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política