Calonge rehabilitarà dos edificis per al lloguer social

Calonge rehabilitarà dos edificis per al lloguer social. Després de rehabilitar un edifici en desús que es destinarà en habitatge cooperatiu per a gent jove, l'Ajuntament està treballant per adquirir 22 pisos en aquest cas per a famílies vulnerables. Es preveu que a principis de l'any vinent ja estiguin llestos perquè puguin ser habitats.

A la Costa Brava i especialment als municipis més turístics costa trobar habitatges de lloguer a preus assequibles, sobretot a l'estiu. Per posar fre a aquest problema l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha iniciat un pla d'habitatge ambiciós. Si aquest mes de maig s'anunciava la rehabilitació d'un edifici per destinar-lo a habitatge cooperatiu per a joves, ara el consistori treballa per aconseguir-ne més, en aquest cas per a persones vulnerables. En concret adquirirà dos edificis d'un total de 22 pisos d'un gran tenidor, en aquest cas d'un banc. Aquesta vegada es destinaran a lloguer social, per a famílies en situació de vulnerabilitat, perquè puguin pagar un lloguer a un preu més reduït. Es preveu que estiguin llestos a finals d'aquest any o principis del que ve.

Pel que fa als 14 habitatges cooperatius ubicats al nucli del municipi per a joves d'entre 18 i 35 anys es preveu que aquest juliol ja siguin habitables. Actualment, s'està fent la selecció entre totes les persones que es van inscriure per optar a tenir un pis.

Aquest edifici compta amb instal·lacions i elements comunitaris per tal d'obtenir eficiència energètica. També s'ha instal·lat una caldera de biomassa i plaques fotovoltaiques per fer ús d'energia renovable autoproduïda i a més, oferiran un cotxe elèctric compartit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política