Torroella baixa el coeficient de l'IBI per fer front a la revisió del cadastre

El govern espanyol va anunciar la revisió del cadastre a finals del 2019 el que suposarà un augment de la despesa dels propietaris en el pagament de l'IBI. Per fer front a aquest extra de tributs decidit pel Ministeri d'Hisenda, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar al ple del 9 de gener la reducció del coeficient que aplica sobre l'impost sobre els bens i immobles de l'1,16 a l'1,14

En el cas de Torroella els municipis que tenen una revisió feta entre el 1984 i el 988 han d'augmentar l'import del tribut en un 5%. El coeficient de l'1,16 és el màxim permès i s'aplica en aquest ajuntament des de l'any 2012. 

Aquesta actualització tributària ve donada perla demanda històrica de revisió del cadastre a fi de fer-lo més just. Fins ara, la desigualtat en el pagament de l'import entre finques era notori i amb aquesta revisió es busca equilibrar el pagament d'aquest tribut. Segons fonts oficials la recaptació serà practicament la mateixa.  

L'Ajuntament torroellenc ja tenia prevista la revisió cadastral i així ho contemplava en els pressupostos del 2020. Tot i això, les dades definitives es tindran el 28 de febrer i l'equip de govern no descarta reduir el coeficient fins un 1,13. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política