Calonge impulsa un projecte d'habitatge cooperatiu per joves pioner a tot Catalunya

Calonge disposa d'un edifici de 14 habitatges que posaran a l'abast de la gent jove del municipi. La cooperativa Sostre Cívic i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsen per primera vegada a tota la província de Girona un projecte d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús i el primer de tot Catalunya que anirà específicament destinat als joves. 

L'edifici propietat d'una entitat bancària fa anys que està abandonat i ha patit diferents actes de vandalisme. Per tal posar començar a posar solució a la problemàtica dels pisos fantasma i, a més, facilitar l'accés a l'habitatge al col·lectiu jove, ajuntament i cooperativa durant el darrer any i mig han treballat per impulsar aquest projecte, el model del qual està molt estès als països nòrdics.

Actualment l'edifici ha estat adquirit per la cooperativa i l'Ajuntament ha participat en el projecte amb la compra de dos dels habitatges. El model cooperatiu que s'aplicarà en aquests pisos és de durada indefinida. Sostre Cívic serà la propietària de manera permanent i no transmet els habitatges als seus usuaris evitant que es pugui especular en un futur.

Per poder optar a un d'aquests 14 habitatges s'han de complir uns certs requisits, com tenir menys de 35 anys i ser de Calonge i Sant Antoni. Tot i que encara es treballa en tots els detalls, Sostre Cívic compta que el plaç per poder accedir a aquests pisos es tancarà el 5 d'abril. Els adjudicataris hauran de fer una aportació d'entre 12.000 o 15.000 euros que serà retornable quan deixin el projecte cooperatiu i hauran de pagar una quota d'ús d'uns 300 euros que amb el pas dels anys anirà variant en funció de l'amortització del préstec que en aquests moments ha hagut de demanar la cooperativa per fer front a la compra i la reforma integral que s'ha de portar a terme a l'edifici. Es preveu que els dies 19, 23 de març i 4 d'abril es celebrin reunions informatives sobre el projecte.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política